Tuesday, March 10, 2015

83. ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ (ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ...)


ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ (ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ...)
1) Πάνω στον πλανήτη φαίνεται να υπάρχουν πολλοί που είναι έτοιμοι ναεγερθούν και να αρχίσουν να εφαρμόζουν σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της διακυβέρνησης και σε όλες τις πολλές διαφορετικές λειτουργίες της.

2) Αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα, το να δρέπουν την εργασιακη ενέργεια των ανθρώπων με ένα ανέντιμο τρόπο, αναμένεται να αντικατασταθεί με ένα σύστημα που θα είναι πιο δίκαιο για όλους, πάνω στη Γη.

3) Το νομισματικό σύστημα θα σταματήσει τελικά να λειτουργεί στην παρούσα μορφή του και η οικονομικής ανισότητας ολιγαρχική εξουσία θα υπηρετεί περισσότερο την εξισωτική δημοκρατία και όχι η εξισωτική δημοκρατία την οικονομικής ανισότητας ολιγαρχική εξουσία.
4) Φαίνεται πως θα αρχίσει να υπάρχει μεγαλύτερη αυτο-υπευθυνότητα, στα άτομα στο μέλλον , που εντίμως θα ενδιαφέρονται να συμβάλουν με ένα αξιόμνημόνευτο και τιμητικό τρόπο, στο καλό όλου του πλανήτη, και των άλλων ανθρώπων και όχι, μόνο στο καλό κάποιων εκλεκτών και νεφελωδών λίγων. Και δεν θα αφήνουν σφετεριστές του κοινού καλού, να υποκρίνονται πως δήθεν το κάνουν αυτό.
5) Η αρπακτική θήρευση, δρέψιμο , θέρισμα της ανθρωπότητας με ένα μυστικό τρόπο, θα έχει σταματήσει για πάντα και η ανθρωπότητα ως σύνολο θα πάρει τη σκυτάλη της ευθυγράμμισης σε μεγαλύτερο βαθμό με την κοσμική δημιουργία, έτσι ώστε να είναι σε αρμονία με τους παγκόσμιους νόμους της ανώτερης μη απομονωμένης λειτουργίας και υπαρξης.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Επαναφορά του προνόμιου εκδοσης του χρηματος, στους λαους. Καταργηση του τραπεζικου συστηματος, και καταργηση της μονοπωλησης κυκλοφοριας του χρηματος μεσω δανεισμου. Χρηση ανοιχτων διαφανων, τοπικων μη-κερδοσκοπικων ηλεκτρονικων νομισματων. Θεσπιση του ελαχιστου, ανευ ορων εγγυημενου εισοδηματος, σε ολες τις ηλικιες.
2) ΠΑΙΔΕΙΑ. Ανοιχτη ελευθερη δωρεαν παγκόσμια παιδεια (open source, ολων των βαθμιδων , μαζι και Aνωτατη) μεσα απο το ιντερνετ, αλλα και οχι μονο (οι εμνευσμενοι δασκαλοι ειναι αναντικαταστατοι, αλλα περισσοτερο αναντικαταστατη ειναι η αυτενεργη, πρωτοβουλιακη ερευνα και αναπτυξη της σκεψης του καθενος)
3) ΥΓΕΙΑ. Μετατροπη ολων των φαρμακοβιομηχανιων σε μη κερδοσκοπικες. Στροφη των μεσων θεραπειας, απο τα φαρμακα, στις ενεργειακες και ηλεκτρονικες μεθοδους υπερηχου, ηχου, συχνοτητων φωτος (χρωμα) στο κυτταρο και ιστους.
4) ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ. Επιδιορθωση της δημοκρατιας, με στροφή προς την αμεση δημοκρατια, με χρηση online ηλεκτρονικών διαφανων ψηφοφοριών και αδιαβλητων κληρωσεων. Το εργαλείο της κλήρωσης καταργεί τα κόμματα.
5) ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ. Στοχοθετηση, των καθαρων απο CO2 ανανεωσιμων μορφων ενεργειας (ηλιακης, και αλλων εμμεσα υποστηριζομενων απο την ηλιακη) ως το κυριαχο μοντελο, αμεσα απο τωρα για να ολοκληρωθη μεσα στις επομενες δεκαετιες.Οικονομικη αποθαρυνση της χρησης πετρελαιου, φυσικου αεριου και αλλων μορφων που επιβαρύνουν με CO2.
6) ΔΑΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Ανακήρυξη, ολων των δασων του πλανητη, ως προστατευομενων, ανεξαρτητα κρατων, και το ιδιο και των θαλασσίων και ωκεάνιων ζωντανών πόρων (ιδιως φαλαινες και δελφινια ως προστατευομενα ειδη ελλογων ζωων! ). Αναληψη της ευθυνης απο ολη την ανθρωπότητα για ενα βιώσιμο οικολογικα πλανητικό πολιτισμό
7) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ. Ενθαρρυνση για περισσοτερη φυτικη διατροφη, και αποθαρρυνση της κυριαρχιας της κρεατοφαγιας στο διατροφικο μοντελο με την αναποφευκτη αντι-οικολογικη και απανθρωπη κτηνοτροφια.
8) ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ. Αναγνωριση κοινων αρετων, και κοινων αρχων για την αξια του κοινου καλου, και της ελευθεριας της ανθρωπινης βουλησης σε ολες τις θρησκειες. Αναγνωριση, της αξιας του ιερου μεσα σε καθε ανθρωπινη υπαρξη και της αξια της αυτογνωσιας, στοχασμου (διαλογισμου η προσευχης) , αναλυση και διατυπωση των αρχων και αξιων με βαση τις οποιες ζουμε και επιδιωκουμε να βελτιωθουμε τοσο εμεις οσο και ο πολιτισμος. Κανεις δεν εχει την δικαιοδοσια, να μεσολαβη υποχρεωτικα και αναγκαστικα αναμεσα στην θνητη ανθρωπινη προσωπικοτητα και τον βαθυτερο κοσμο της μη θνητης ανθρωπινης ψυχης και πνευματικης υπαρξης εξω απο το ιδιο το ατομο.

10 ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΟΥΠΙ, χωρις να εχουμε πολυσκεφτει γιατι και προς τα που παμε.
Πιασμενοι στα δικτυα της αναγκης και επιβιωσης, εξυπηρετουμε χωρις να το πολυκαταλαβαινουμε, τους μεγαλο-εχοντες και τις ανισοτητες και εξουσια που δημιουργουν. Αυτο γινεται ακομα χειροτερο οταν εχουμε οικογενεια και παιδια, οπου κλεινομαστε σε ενα ηθικα ευχαριστο σχημα "τα κανω ολα για τα παιδια μου". Η λιστα για τους ενδεχομενους στοχους και αξιες στην ζωη μας ειναι πιο σημαντικη απο την λιστα για τα καθημερινα μας ψωνια. Ζωη που δεν την εχεις αναλυση, δεν αξιζει να την ζεις ελεγε ο Αριστοτελης. Για να αναπνευση η βαθυτερη ψυχικη μας συνειδηση, χρειαζεται να αναπτυξουμε μια αντιληψη μακροσκοπικη και απλη τοσο για τα κοινωνικα-πολιτισμικα εθνικα και πλανητικα φαινομενα οσο και για την ιδια μας την υπαρξη. Η αναπτυξη αυτης της αντιληψης ισως χρειζαται να αλλαξη κυριαρχες πεποιθησεις και "πιστευω" μας, και προτεραιοτητες αξιων οπως γυρω απο την, κοινωνικη ισχυ, χρημα, ανθρωπινη ψυχικη συνειδηση, ρολο των ανισοτητων , αξιοκρατια, υπαρξη πολιτισμων σε αλλα ηλιακα συστηματα κλπ Αξιζει ομως να γινει. Διοτι οσο πιο προχωρημενη ως προς την αληθεια και προοπτικη ειναι η αντιληψη μας τοσο πιο ευτυχισμενη και ελαφρια ειναι η πορεια μας στην ζωη. Στην αρχη μονο μεσα μας αλλα στο τελος ισως και εξω. Αλλαζοντας την αντιληψη μας για τον κοσμο αλλαζουμε και τον εαυτο μας.
1) Ειναι οι οικονομικες ανισοτητες προιον περισσοτερο μια αξιοκρατιας η περισσοτερο της αναπαραγωγης των προηγουμενων ανισοτητων του συστηματος? Η αντιπροσωπευομενη δημοκρατια οπως την ξερουμε ειναι το πλεον καταλληλο συστημα διακυβερνησης η μηπως μια αμεση δημοκρατια μεσα απο το ιντερνετ θα ηταν τελειοτερο συστημα? 
2) Ειναι η ενδεχομενη δικη μας οικονομικη "αποτυχια" προιον των δικων μας ανικανοτητων η μηπως στατιστικο προιον του ιδιου του συστηματος?.
3) Ειναι το χρημα μονο ενα μεσο ανταλλαγης, και ταυτοσιμο με τα αγαθα η μηπως ειναι ενας μεσαζον για δημιουργια κοινωνικων ανισοτητων και εξουσιας απο ανθρωπο σε ανθρωπο, και η ελλειψη αυτου του μεσαζοντος-χρημα δεν ειναι ταυτοσιμη με την ελειψη αγαθων και ικανοτητα ευημεριας? 
4)Ολα οσα δεινα μας συμβαινουν ειναι κατι που απλως καταγραφεταιι σε ενα θνητο υλικο σωμα που προερχεται απο την ανοργανη υλη, και διαλυονται στον θανατο η μηπως επισης καταγραφονται και σε μια θνητη ψυχη, που θα επαναγεννηθει και επομενως εχει σημασια να ειμαστε ευτυχισμενοι και να μην κανουμε τους αλλους δυστυχισμενους? Ειναι η πανφαγικη διατροφη του μεσου ανθρωπου, φυσικη επιλογη με βαση τον βιολογικο σχεδιασμο του σωματος η μηπως μια φυτικη διατροφη ειναι η κανονικη?
5) Επιδιωκουμε ως κυριο στοχο στην ζωη την αυξηση της ατομικης μας ιδιοκτησιας και αναρρηχηση στην ισχυ και οικονομικες ανισοτητες στην κοιννωνια η την υπερβαση των κοινωνικων-οικονομικων ανισοτητων και αναπτυξη της θνητης ανθρωπινης συνειδησης αλλα και μη θνητης ψυχικης συνειδησης?
6) Εχουμε ολες τις βασικες ανθρωπινες ελευθεριες η μηπως ζουμε μια ζωη υποτελειας σε αρχες, θεσμους και εχοντες με μια ψευδαισθηση ελευθεριας? 
7) Ειναι φυσικο να αγοραζεται ο ανθρωπινος χρονος και εργασια εκβιαζοντας την αναγκη για επιβιωση μας η μηπως θα επρεπε ολοι ως βασικη ανθρωπινη ελυθερια ακι δικαιωμα απο γεννησης μεχρι θανατου να εχουν ενα ανευ ορων ελαχιστο επιδομα επιβιωσης ως βασικο δικαιωμα στην κληρονομια και αγαθα του πολιτισμου?
8) Η οικολογικη καταστροφη του πλανητη ειναι κατι αναποφευκτο και παραλληλο με την ανθρωπινη ευημερια, η απλως κακως σχεδιασμος και σπαταλη οχι μονο πλανητικων πορων αλλα και ανθρωπινης ματαιο-δραστηριοτητας στην υπηρεσια κοινωνικων εξουσιαστικων οικονομικων ανισοτητων?
9) Η ταυτιση του εαυτου μας με την μικρη ατομικη ιδικτησια μας (Εχειν) ειναι αρκετη για την ευημερια και ευτυχια μας και αναπτυξη της ψυχικης συνειδησης η ειναι απαραιτητο να διευρυνουμε το εαυτο μας να περιλαμβανει τα συναισθηματα δισεκατομμυριων ανθρωπων (Συναισθανεσθαι) και τον πλανητη ως κοινο κηπο της ανθρωποτητας (Ειναι) ?
10) Ειμαστε μονοι και απομονωμενοι στον γαλαξια, η μηπως υπαρχουν τουλαχιστο εκατονταδες αλλοι πλανητικοι πολιτισμοι , καποιοι απο αυτους αρκετα πιο προχωρημενοι, που ισως εχουν ερθει ηδη στο ηλιακο μας συστημα που καποια κεντρα εξουσιας εδω ενοχως προσπαθουν να αποκρυψουν και απο τους οποιους ξενους πολιτισμους θα μπορουσαμε να παρουμε πολλα σημαντικα παραδειγματα? Ειναι ολοι καλοι, η μηπως χωρισμενοι σε τουλαχιστο δυο πολεμικα μετωπα, κακοβουλων και καλοβουλων οποτε πρεπει να εχουμε επιγνωση ποιων την επιθυμια για υποδουλωση να αποφυγουμε και ποιων την απελευθερωτικη φιλια να επιδιωξουμε?