Tuesday, March 10, 2015

81. Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ.....ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ..... ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ.....ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ..... ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ
Φανταστειτε, μια κοινωνικη/πολιτισμικη και ατομικη πραγματικοτητα, οπως των ονειρων σας. Ολα εκπληρωμενα. Θεματα ατομικα, και συλλογικα οικονομικα, θεματα ατομικα και συλλογικα υγειας, θεματα πολιτικης, θεματα τεχνολογιας, γνωσης, οικογενειας ,σχεσεων, θεματα δημιουργικα/καλιτεχνικα κλπ κλπ. Θα μπορουσατε να φανταστειτε πως εγινε ενα αλμα 4 χιλαδων ετων στον πολιτισμο μπροστα. Η πως αιφνης ζητε σε ενα αλλο πολιτισμο του γαλαξια, 4 χιλιαδες χρονια πιο μπροστα, με ολα τα επιθυμητα απο εμας εδω και τωρα, εκπληρωμενα. Θα μπορουσατε βεβαια να πειτε.
Αχ! καλά που θα ηταν! Δεν μπορεις να φανταστης ποση δυστυχια και αγχος μου δημιουργουν το Α και το Β, ενω σε μια τετοια φανταστικη εξελιξη ποσο ευτυχισμενος/η χαρουμενος/η και ενεργητικος/κη θα ημουν!
ΟΜΩΣ
και σε μια τετοια, φανταστικη προοδευμενη κατασταση, θα υπαρχει ενας πολυ μεγαλος αριθμος απο μικροτερα και μεγαλυτερα πραγματα στην ζωη, που θα ειναι ακριβως τα ιδια! Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ
Φανταζομαι πως ολα αυτα τα μικρα και μεγαλα πραγματα, απο ενα δενδρο που ανθιζει μεχρι εναν γαλαξια που στριφογυριζει, κλπ σε εκεινο τον φανταστικο (μελλοντικο) κοσμο θα τα βιωναμε με ευτυχια! Σωστα?
Ισως λοιπον εδω και τωρα τα ιδια αυτα πραγματα να εχουμε ηδη το δικαιωμα, να τα βιωνουμε με ευτυχια. Ας μην αφησουμε την αντιληψη μας και το οραμα μας για το καλλιτερο, να μας στερηση την ευτυχια απο αυτα που ηδη ειναι εδω και τωρα καλα, και θα ειναι αμεταβλητα, και στην μελλοντικη καλλιτερη εξελιξη.
Δεν εννοω βεβαια πως θα μπορουσαμε να αρκεστουμε απολυτα σε αυτα μονο, αλλα ας μην χασουμε την ευκαιρια, να τα χαρουμε, οπως και οταν ολα τα επιθυμητα θα ηταν εκπληρωμενα.