Tuesday, March 10, 2015

76. ΤΑ ΑΠΩΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΑΠΩΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Τα αποτελεσματα στη απωτερη ζωη μας, εννοω εδω αυτα που θα μεινουν στην μη θνητη πλευρα (ψυχη, πνευμα κλπ) της υπαρξης μας.
Τα αποτελεσματα λοιπον δεν ειναι βασικα τα αντικειμενα που αποκτησαμε, οι ιδιοκτησιες μας, η ακομα ουτε και οι επειγουσες και υποχρεωτικες δραστηριοτητες της καθημερινης ζωης μας, που με τοσο ζηλο εκτελουμε. Δυστυχως δεν ειναι ουτα τα παιδια μας και ουτε τα γραπτα μας, τα βιβλια που γραψαμε, η μουσικη που γραψαμε, η ζωγραφικη μας, η τεχνη που δημιουργησαμε, η επιστημη που δημιουργησαμε, με τοσο κοπο και επιμελεια. Αλλα τοτε?
Πιστευω πως τα αποτελεσματα της ζωης μας ειναι η νεα αντιληψη (perception) που ισως δημιουργησαμε , αντιληψη βαθυτερη που ειναι της ψυχης και του πνευματος. Αντιληψη για τα πραγματα και την φυσικη πραγματικοτητα, για τις πραξεις, για εμας και τους αλλους και την κοινωνια , για τα συναιθηματα, για τις σκεψεις, για τον τροπο που υπαρχουμε, για τις τεχνες για τις επιστημες, για τις πεποιθησεις.
Αλλωστε κατα την ετυμολογια απο τον Πλατωνα και Πυθαγορειους της λεξης ανθρωπος, "αναθρών α όπωπε" δηλ στοχαζεται αυτα που βλεπει και αντιλαμβανεται. Με βαση αυτα λοιπον τα αποτελεσματα ισως θα πρεπει να κρινουμε την ζωη μας, και να επαναπροσδιορισουμε τι μενει να κανουμε.