Sunday, February 8, 2015

70. ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Η ΕΚΤ , ΔΝΤ ΚΑΙ EURO-GROUP ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

 ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Η ΕΚΤ , ΔΝΤ ΚΑΙ EURO-GROUP ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

1) Η ΕΚΤ (ECB):
Η ΕΚΤ ειναι ο ιδιοκτητης του ευρω, ενω οι εθνικες οικονομιες της ευρω-ζωνης ειναι οι νοικαρηδες της. Αυτο της δινει μεγαλο πλεονεκτημα. Οι ιδιωτες ιθυνοντες της ΕΚΤ γνωριζουν πως το λαθος σχεδιασμενο ευρω (οι ιδιοι) αργα η γρηγορα με μαθηματικη στατιστικη ακριβεια δημιουργει την δανειακη κριση και υπερχρεωσεις στις χωρες της ευρωζωνης που δεν μπορουν να τις αντιμετωπισουν και πονταρει σε αυτο. Ως κρυμμενο αρπακτικο (ως αλλος μινωσαυρος)  περιμενει οταν αυτο συμβει να ζητησει να εφαρμοστουν "Δρακοντεια μετρα" και να περασουν αυτα που θελουν οι προσεταιρισμενοι με αυτην (π.χ. στην περιπτωση της Ελλαδας, να αγορασουν στρατηγικους πορους, οπως ηδη τον ΟΤΕ , λιμανια , αεροδρομια , ΔΕΗ κλπ, ενω ταυτοχρονα να εχουν στο χερι τις κυβερνησεις εκβιαζοντα τις με το οικονομικο τους αδιεξοδο.) Εχει ομως ενα αδυνατο σημειο η ΕΚΤ. Πως αν η κατασταση της δανειακης κρισης που δημιουργει ξεπαρασει ενα οριο, ενα παθον εθνος μπορει να αποχωρηση απο την Ευρωζωνη. Αυτο χαλα την εικονα της ως "σταθεροποιητη" του ευρω, και γεννα στο μη αφυπνισμενο κοινο πολλα ερωτηματικα. Η ακομα χειροτερα, πολλα και μεγαλα εθνη μαζι της ευρωζωνης, μπορει να  αφυπνιστουν και να διεκδικησουν το προνομιο της εκδοσης και κυριοτητας του ευρω απο την ΕΚΤ. 

Με αυτη λοιπον την προσεγγιση και προοπτικη, η ΕΚΤ θα δεχτει ορους ,που βασικα δεν την συμφερουν μονο αν προβλεπει πως σε αντιθετη περιπτωση τα επομενα βηματα της Ελλαδας θα την κανουν να χαση περισσοτερα. 

1.1) Η ΕΚΤ θα αρνηθει να βοηθηση την Ελλαδα αμεσα, παρα ελαχιστα μονο, και θα προσπαθηση να μην φαινεται στο προσκηνιο του προβληματος της Ελλαδας. Προτιμα η Ελλαδα να μην εχει δανεισθει απο αυτην. Προτιμα η Ελλαδα να εχει δανεισθει απο το ΔΝΤ. Διοτι ετσι η Ελλαδα εχει την κατακραυγη της κοινης ευρωπαικης γνωμης πως φορτωνει τα χρεη της στους αλλους λαους. Αν η Ελλαδα ειχε δανεισθει απο την ΕΚΤ, θα ειχε φορτωσει μονο τα κομπιουτερ της ΕΚΤ που εκδιδουν χρημα. Θα αγορασει το δανειο της Ελλαδας απο το ΔΝΤ, μονο αν το eurogroup η Ελλαδα την πιεση αρκετα, και μονο αν σε αλλη περιπτωση κινδυνευση η διασπαση της ευρωζωνης, ειτε με την Ελλαδα να εκδιδει παραλληλο στο ευρω ανεπισημο νομισμα (πραγμα που παλι εγγειρει ερωτηματα για το ποσο καλα ειναι σχεδιασμενο  το ευρω) ειτε με την Ελλαδα να αποχωρει απο την Ευρωζωνη και να εκδιδει επισημο νεο νομισμα. 

1.2) Ας υποθεσουμε τωρα πως η ΕΚΤ εχει αγορασει το δανειο της Ελλαδας απο το ΔΝΤ, και γενικα ολα οσα χρωστα η Ελλαδα. Δεν θελει να τα διαγραψη διοτι αυτο θα δωση λαθος μηνυμα και παραδειγμα για τα αλλα δανεισμενα εθνη της ευρωζωνης. Θα το διαγραψη μονο αν σε αλλη περιπτωση κινδυνευση η διασπαση της ευρωζωνης, ειτε με την Ελλαδα να εκδιδει παραλληλο στο ευρω ανεπισημο νομισμα (πραγμα που παλι εγγειρει ερωτηματα για την λειτουργικοτητα του ευρω) ειτε με την Ελλαδα να αποχωρει απο την Ευρωζωνη και να εκδιδει επισημο νεο νομισμα. 
Η ΕΚΤ περιμενει να φταση ο κομπος στο κτενι για τις μεγαλες χωρες οπως Γαλλια, Γερμανια , Ισπανια, στο θεμα του ποσοστου δανεισμου τους ως προς το ΑΕΠ, για να κανει reset, δηλ να αγορασει και μηδενισει τα χρεη αυτων των χωρων. Θα αντισταθη αρκετα στο να αγοραση τα χρεη της Ελλαδας και των αλλων χωρων , αλλα ειναι μεσα στα σεναρια που τελικα ειναι αποδεκτο απο αυτην να κανη. Δεν θα δεχτη ομως ευκολα να  διαγραψη το Ελληνικο χρεος , αν δεν ειναι ο χρονος που θα αναγκαστη να κανη το reset για ολο το ευρω. 

1.3) Σε καμμια περιπτωση η ΕΚΤ δεν θα δεχτη να διορθωθει η λειτουργια του ευρω, που προκαλει τις υπεχρεωσεις στα εθνη της ευρωζωνης, διοτι ετσι θα χαση τα κερδη απο το αυτοματα τυπωνομενο χρημα και την εξουσια οι προσεταιρισμενοι με αυτην. Δηλ η ΕΚΤ ποτε δεν θα δεχτει , τα παρακατω, αν και θα ερθη μια μερα που οταν αφυπνιστουν αρκετα οι λαοι της ευρωπης αυτο θα γινει παρα την θεληση της. Θα φταση καποια μερα που η πιεση απο τους λαους θα ειναι τοσο μεγαλη που θα αλλαξη το Μααστριχ και η ΕΚΤ θα χαση τα εξοργιστικα προνομια να ειναι ιδιοκτησια της το ευρω. 

Δηλ θα ερθη μια μερα που θα πρεπει
1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος και να ελεγχεται απολυτα απο το eurogroup δηλ απο τους υπουργους οικονομικων ., 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο,  ΑΕΠ και συνολικο εθνικο παγιο πλουτο, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων (με 60 δις το μηνα π.χ. οπως σχεδιαζει η ΕΚΤ να συνεχισει να εκδιδει στο QE, για να αγορασει τα δανεια των εθνων της ευροζωνης, αυτο σημαινει περιπου 24 δις τον χρονο ανηκουν στην Ελλαδα χωρις δανειο χωρις τοκο, δηλ περιπου ο μισος ετησιος προυπολογισμος του κρατους. Αντοστοιχα και για τις αλλες χωρες, ακομα και την Γερμανια, που το χρεος της αυξανει)
3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοτο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, κοινωνικων επενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μια σταθερη οικονομια (και οχι την δανειακη ασταθεια που τωρα δημιουργει η ΕΚΤ με το τραπεζικο συστημα) . Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανιακα κεφαλαια, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%.
Με αυτο τον τροπο το ευρω θα εξυπηρετει τα εθνικα συμφεροντα, κατα πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα, των εθνων της ευρωζωνης και δεν θα παραβιαζε τα συνταγματα τους οπως τωρα.
Ετσι το ευρω θα εχει ιδιοκτητες ολα τα εθνη της ευρωζωνης.
Ενω τωρα  το ευρω 
1) Εκδιδεται απο μια κερδοσκοπικη ιδιωτικη τραπεζα την ECB, που δεν ελεγχεται απολυτα απο τα υπουργεια οικονομικων (Eurogroup)
2) Οταν εκδιδει το χρημα ειτε αυτοματα ηλεκτρονικα με την ζητηση για δανεισμο απο τις τραπεζες ειτε με ειδικη αποφαση, το νεο-εκδιδομενο ευρω της ανηκει!

3) Η μονη κυκλοφορια του νεο-εκδιδομενου ευρω ειναι αναγκαστικη μεσω δανεισμου απο το τραπεζικο συστημα. 

Τωρα το ευρω δεν εχει ιδιοκτητες ολα τα εθνη της ευρωζωνης, αλλα τα εθνη της ευρωζωνης ειναι ενοικιαστες του ευρω, με ιδιοκτήτες του ευρω, την ομαδα των ιδιωτων που εχουν την Κεντρικη Ευρωπαικη Τραπεζα! 

Με τον τελευταιο τροπο που λειτουργει τωρα το ευρω, εξυπηρετει οχι τα εθνικα συμφεροντα των εθνων της ευρωζωνης αλλα τα ιδιωτικα συμφεροντα, μιας πολυ μικρης οικονομικης ολιγαρχιας (ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων) . Επιπλεον για αυτον τον λογο παραβιαζονται τα συνταγματα αρκετων εθνων της ευρω-ζωνης (δες αναρτηση 31)

Δυστυχως ο λαθος σχεδιασμος δεν ηταν τυχαιος, ηταν εσκεμμενος, και με την  εν επιγνωση δημιουργουμενη δανειακη κριση ,  μεσω των επιβαλλομενων "Δρακοντειων μετρων" περνιεται αυτο που οι ενοχοι θελουν και  ενισχυεται  η εξουσια αυτης της οικονομικης ολιγαρχιας και των προσεταιρισμενων τους. 


2) ΤΟ ΔΝΤ (IMF)
Το ΔΝΤ εχει παγια τακτικη, να δανειζει χρεοκοπημενες οικονομιες με μια τροικα παντα να κανει κουμαντο, να σακατευει τις οικονομιες αυτες , να αφηνει ερειπια πισω του και να περνα αυτα που θελουν και συμφερουν τους  δανειστες (π.χ. στην περιπτωση της Ελλαδας, να αγορασουν στρατηγικους πορους, οπως ηδη τον ΟΤΕ , λιμανια , αεροδρομια , ΔΕΗ κλπ, ενω ταυτοχρονα να εχουν στο χερι τις κυβερνησεις εκβιαζοντα τις με το οικονομικο τους αδιεξοδο.) Εχει με την σειρα του ενα αδυνατο σημειο το ΔΝΤ. Πως μπορει οι δανεισμενοι, να μην μπορουν να πληρωσουν τα χρεη τους ουτε σε πολυ μεγαλο χρονικο οριζοντα, η πως μπορει οι δανεισμενοι να διαγραψουν μονομερως το χρεος τους. 
Τα τελευταια χρονια το ΔΝΤ δεν χρηματοδοτηται μονο απο τα κρατη μελη του, αλλα και κατευθειαν απο τις κεντρικες τραπεζες του ευρω  και του δολλαριου

Το ΔΝΤ θα δεχτει ορους ,που βασικα δεν το συμφερουν μονο αν προβλεπει πως σε αντιθετη περιπτωση τα επομενα βηματα της Ελλαδας θα το κανουν να χαση περισσοτερα. 

Εν τω μεταξυ, το ΔΝΤ, που επισης χρηματοδοτειται απο την ΕΚΤ,
2.1)  Ειναι ισως διατεθειμενο, να προχωρηση τις διαδικασιες δανεισμου της Ελλαδας, χωρις την παρεμβαση της Τροικας, μονο αν 
2.1.1)σε αντιθετη περιπτωση κινδυνευει να μην αποπληρωθει το χρεος, η να κουρευτη κατα 80%-90%, χανοντας ετσι την λεια του στην ακινητη περιουσια και πορους της δανεισμενης Ελλαδας. 
2.1.2) Η αν σε αντιθετη  περιπτωση κινδυνευση η διασπαση της ευρωζωνης, ειτε με την Ελλαδα να εκδιδει παραλληλο στο ευρω ανεπισημο νομισμα (πραγμα που παλι εγγειρει ερωτηματα για την σταθεροτητα του ευρω) ειτε με την Ελλαδα να αποχωρει απο την Ευρωζωνη και να εκδιδει επισημο νεο νομισμα. 
2.2) Το ΔΝΤ γνωριζε οταν υπογραφηκαν οι συμφωνιες δανεισμου και μνημονια με την Ελλαδα, πως η Ελλαδα δεν θα μπορεση να αποπληρωση το χρεος, ιδιως με τον ρυθμο που το ζητουν. Αυτο ειναι μεσα στο αρπακτικο παιχνιδι τους. Ο γρηγορος ρυθμος αποπληρωμης που ειναι ανεφικτη κατασταση, εκβιαζει την Ελλαδα να δεχτουν τα μετρα που θελουν, που ειναι η κατασχεση περιουσιας της Ελλαδας και το ξεπουλημα της σε φτηνη τιμη στους δανειστες. 
2.2.1) Το ΔΝΤ και μερικα μελη του euro-group (οπως η Γερμανια) θα δεχτει να αγορασει το χρεος της Ελλαδας η ΕΚΤ απο το ΔΝΤ, μονο αν  σε αντιθετη περιπτωση κινδυνευει να χαση την εξουσια της πανω στην Ελλαδα, η αν κινδυνευει να κουρευτει το χρεος κατα 80%-90% και να χασουν τα χρηματα τους. Η ακομα χειροτερα, αν σε αντιθετη  περιπτωση κινδυνευση η διασπαση της ευρωζωνης, ειτε με την Ελλαδα να εκδιδει παραλληλο στο ευρω ανεπισημο νομισμα (πραγμα που παλι εγγειρει ερωτηματα για την σταθεροτητα του ευρω) ειτε με την Ελλαδα να αποχωρει απο την Ευρωζωνη και να εκδιδει επισημο νεο νομισμα. 
2.2.1) Το ΔΝΤ θα δεχτη μια επιμηκυνση του χρεους της Ελλαδας μονο αν σε αντιθετη περιπτωση κινδυνευει να χαση σχεδον ολο το χρεος, η την εξουσια της πανω στην Ελλαδα. Η ακομα χειροτερα αν σε αντιθετη  περιπτωση κινδυνευση η διασπαση της ευρωζωνης, ειτε με την Ελλαδα να εκδιδει παραλληλο στο ευρω ανεπισημο νομισμα (πραγμα που παλι εγγεθργ ερωτηματα για την σταθεροτητα του ευρω) ειτε με την Ελλαδα να αποχωρει απο την Ευρωζωνη και να εκδιδει επισημο νεο νομισμα. 
2.2.2) Το ΔΝΤ θα δεχτη το κουρεμα κατα 80%-90% του χρεους της Ελλαδας μονο αν σε αντιθετη  περιπτωση κινδυνευση η διασπαση της ευρωζωνης, ειτε με την Ελλαδα να εκδιδει παραλληλο στο ευρω ανεπισημο νομισμα (πραγμα που παλι εγγεθργ ερωτηματα για την σταθεροτητα του ευρω) ειτε με την Ελλαδα να αποχωρει απο την Ευρωζωνη και να εκδιδει επισημο νεο νομισμα. 

To Eurogroup αποτελειται προς το παρον απο μη αφυπνισμενους πολιτικους, που ειτε αμεσα ειτε εμμεσα, ειτε ακουσια ειτε εκουσια εξυπερτουν την εξουσια της χρηματικης ολιγαρχιας, και της κορυφης της πυραμιδας του χρηματος, δηλ την ΕΚΤ. Μερικοι απο αυτους ειναι συνειδητοι εκουσιοι υποστηρικτες και μασονοι, της ιδια μασονιας που κυβερνα την ΕΚΤ. Οι περισσοτεροι τετοιοι μασονοι ειναι αμεσα οι εμμεσα συσχετισμενοι με τις εβραικες φυλες. Οι περισσοτεροι ομως ειναι απλα μη αφυπνισμενοι και ακουσιοι κονφορμιστες της εξουσιας των εκουσιων. Ομως αν ποτε ειναι να αλλαξη το νομισματικο συστημα του ευρω προς ενα δημοκρατικοτερο και να αλλαξη το Μααστριχ, ειναι το eurogroup που θα εκτελεση αυτην την αλλαγη που θα εχουν αποφασισει τα ευρωπαικα εθνη με δημοψηφιασματα , η τα εθνικα  κοινοβουλια και η ευρωβουλη. 

H οικονομικη εξουσια της ΕΚΤ, μεσα απο το ΔΝΤ, και το  Eurogroup , οταν θελει να στριμωξη μια απο τις μικρες δανεισμενες χωρες , τις αφηνει να φτασουν στην σχεδον πληρη εξαντληση του ρευστου τους, και τοτε βασιζεται στο οτι θα ειναι προτιμοτερο για την κυβερνηση της να υποκυψη και να υπογραψη την συμφωνια που αυτη η εξουσια θελει, παρα να περαση σε παραλληλο νομισμα η εξοδο απο το ευρω, που απαιτει μηνες προετοιμασια,  οποτε  αναποφευκτα , θα χρειαστει και μια, εστω και προσωρινη, σταση πληρωμων. (Το σεναριο να ειναι μια κυβερνηση προετοιμασμενη για αυτο μηνες πριν την συμφωνια και να βγη αυτοματα σε παραλληλο η εθνικη επισημο νομισμα χωρις σταση πληρωνων ειναι κατι μαλλον σπανιο για την οξυδερκεια των κυβερνησεων). Περα αυτου, ακομα και αν μια κυβερνηση βγει στο εθνικο επισημο νομισμα, εχουν εκ των προτερων προλειανει το εδαφος  το εθνικο νομισμα να εκδοθει απο την εθνικη κεντρικη τραπεζα, που δεν ειναι κρατικη αλλα κυριως ιδιωτικη του ιδιου συνδικατου με την ΕΚΤ. Πολλες εθνικες ιδιωτικες  κεντρικες τραπεζες εχουν υπογραψει συμφωνιες να εκδοσουν αυτες οποιοδηποτε ενδεχομενο επισημο εθνικο νομισμα για τις επομενες 10-ετιες. Για αυτο ισως ειδικου τυπου παραλληλα και 100% κρατικα ανεπισημα νομισματα να ειναι καλλιτερη λυση απο τ ιδιωτικα επισημα εθνικα νομισματα. Το ενδεχομενο μια κυβερνηση να κανει 100% κρατικο εθνικο επισημο νομισμα μεσα απο το υπουργειο οικονομικων ειναι κατι που θα πολεμησουν πολυ να μην γινει. 
Δυστυχως ομως για την εξουσια της ΕΚΤ, οι πληροφοριες ειναι πως η χωρα που  θα διασπαση το ευρω και θα βγει σε εθνικο νομισμα θα ειναι μαλλον η Ιταλια, οταν ο κομπος φταση στο χτενι για αυτην, για την οποια δεν υπαρχει δυναποτητα να καλυφθουν τα ποσα που θα χρειαζεται απο το ΔΝΤ. Σε αυτο η ΕΚΤ θα αντιπροτεινη  το global reset δηλ να αγοραση ολο το χρεος της Ιταλιας και να το διαγραψη. Το τι ακριβως θα επικρατηση, θα εξαρτηθει κυριως απο το ποσο θα ειναι αφυπνισμενοι οι λαοι  τςη ευρωζωνης, οι Ιταλοι και  τα ΜΜΕ και οι πολιτικοι τους, οταν θα ερθη αυτος  ο  χρονος. 

Μερικα συμπερασματα νομιζω απο την παραπανω αναλυση ειναι τα εξης

1) Το ΔΝΤ και ΕΚΤ θα δεχτει ορους ,που βασικα δεν το συμφερουν μονο αν προβλεπει πως σε αντιθετη περιπτωση τα επομενα βηματα της Ελλαδας θα τους κανουν να χασουν περισσοτερα. Το ΔΝΤ και ΕΚΤ βασικα εκβιαζουν, και αυτην την γλωσσα θα καταλαβαιναν. Αλλα η Ελλαδα δεν χρειαζεται να εκβιαση. Αρκει να υπερασπιστη ενα μικρο μονο μερος απο αυτα που πραγματικα δικαιουται. Οχι με βαση τις δανειακες συμβασεις αλλα με βαση ενα σωστο δημοκρατκο ευρω οπως περιγραφτηκε παραπανω.  Η σταθερη θεση της Ελλαδας για μια οικονομικα ελευθερη και ευημερη ζωη ειναι και το καλο  των αλλων Ευρωπαικων λαων, αν και οχι καταναγκη και των κυβερνησεων τους. 

2) Αν δεν γινει χρηση του διαπραγματευτικου χαρτιου του παραλληλου νομισματος η εξοδου απο την ευροζωνη, οχι μονο ως μπλοφα αλλα ως πραγματικο αναποφευκτο ενδεχομενο δυσκολα θα μπορεση η Ελλαδα να πετυχει αυτα ππου θελει.

3) ΑΝ ΔΕΝ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ EURO-GROUP ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥ  ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ  ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩ-ΖΩΝΗΣ, ΘΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. Αυτο το θεμα πρεπει να τεθει οχι διοτι πρεπει να ελπιζει η Ελλαδα, να λυθει αμεσα, αλλα ωστε να αλλαξη η αντιληψη της ψευδο-πραγματικοτητας , που μεχρι τωρα κυριαρχει,  στην σωστη πραγματικοτητα και να αρχισει να φαινεται η ευρυτερη εικονα του δικιου των υπερδανεισμενων χωρων, και να λαμβανονται σοβαρα και χωρις ενοχοποιηση και απαξιωση τα επιχειρηματα τους

https://www.youtube.com/watch?v=5DFXrmiWcV0

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ
1) Θα δανειστεί η χωρά ή δεν θα δανειστεί;
2) Αν θα δανειστεί από που θα δανειστεί; Και είναι δυνατόν να βρεθούν δανειστές που δεν θα ζητήσουν να επιβάλουν υποχρεωτικούς όρους διακυβέρνησης στην Ελλάδα;. Π.χ. μπορεί να εξηγήσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει τώρα μηνιαία ευρώ, πως απαιτεί δανεισμό από αυτήν αλλιώς βγαίνει από το ευρώ;
3) Αν δεν βρεθούν τέτοιοι δανειστές θα εκδοθεί παράλληλο ανεπίσημο Ελληνικό κρατικό νόμισμα χωρίς η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη η μήπως Επίσημη κρατική δραχμή του υπουργείου οικονομικών;
4) Τι μέτρα οικονομικής και κοινωνικής αναδιάρθρωσης χρειάζονται;