Monday, February 2, 2015

65. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤHΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ! ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Ειναι διαχυτη, η αποψη στην Ελλαδα πως για τα δεινα της οικονομικης κρισης ευθυνονται καποιοι Ελληνες, που παραβιασαν καιποιους νομους (φαγαν χρηματα, μαυρη οικονομια φοροδιαφυγης κλπ)

Αλλα στην πραγματικοτητα η αιτιαση αυτη ειναι αυταπατη, και προιον του "Διαιρει και Βασιλευε" των πραγματικα υπευθυνων, που ομως δεν ειναι ορατοι, δεν βρισκονται στην Ελλαδα, και το εκπληκτικο ειναι πως δεν παραβιασαν καποιους νομους. Φυσικα αυτοι οι υπευθυνοι χιραγωγησαν τους πολιτικους να εκδοσουν ηδη απο το παρελθον νομους  εναντων της πληοψηφια ςκαι που τους επιιτεπουν να κανουν οτι κανουν.

Η υπερχρεωση αυξανει σταθερα, ακομα και τωρα, σε ολες τις ευρωαπιακες χωρες, και αυτο δεν ειναι διοτι καποιοι διεφθαρμενοι Ελληνες πολιτικοι φαγαν χρηματα, η διοτι οι Ελληνες επιχειρηματιες ειναι φοροφυγαδες. Ουτε διοτι σε ολες τις χωρες υπαρχουν διεφθαρμενοι πολιτικοι, η σε ολες τις χωρες οι επιχειρηματιες ειναι φιροφυγαδες.

Αυτες οι αιτιασεις ειναι σταχτη στα ματια του κοσμου, για να μην αντιλαμβανεται τις πραγματικες αιτιες, ενω ταυτοχρονα να εκτονωνενατι κατηγορωντας και κυνηγωντας δικαστικα τον πλησιον του.

Απο την αλλη πολλοι μιλαν για τα αιτια της οικονομικης κρισης και αριαδιαζουν αναριθμητες αιτιες τεχνικες μακροοικονομικες κλπ. Αλλοι αραδιαζουν αναριθμητες αιτιες ψυχολογικες η αξιων των ατομων. Σιγουρα αιτιες υπαρχουν πολλες διαφορετικες αναλογα με την κλιμακα και context θεωρησης. Αλλα αν καποιος αναζητα πολυ απλες βαθειες αιτιες, τοτε καταληγει πως 
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ , ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ , ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
Η ιστορικη διαφορα εδω ειναι πως ενω στο παρελθον η πλειοψηφια εβελεπε και ηξερε ποιοι ηταν η μειοψηφια οι οποιοι ηταν οι δυναστες και καταπιεστες τους, στην παρουσα ιστορικη συγκυρια των οικονομικων κρισεων, οι μειονοτητα αυτη που ειναι οι εχθροι της πλειοψηφιας ειναι αορατοι, τα δρομενα τους αορατα, η αντιληψη των πολλων για αυτους πενιχρη,
Το δε οργανο της υποτελειας ειναι το ιδιο το χρημα, που για την αντιληψη του μεσου ανθρωπου ειναι αγαπητο , επιθυμητο και αθωο.
Ο μεσος ανθρωπος, επιχειρηση η κρατος προσπαθει να ευημερηση , αναπτυχθει και αποκτηση χρημα μεσα σε ενα παιχνιδη που τους κανονες τους εθεσε η μειοψηφια που εχει το μονοπωλειο εκδοσης , κυριοτητας και αναγκαστικης κυκλοφοριας τους χρηματος μεσω δανεισμου.
Ειναι φανερο πως κανενα ατομο, επιχειρηση η κρατος δεν θα μπορουσε ποτε να νικηση εκεινους που εκδιδουν αυτοματα χρημα απο το μηδεν , επισης οσο θελουν και το δανειζουν σε ολους τους αλλους που δεν εχουν αυτο το δικαιωμα. Το πλεονεκτημα τους ειναι αδικο και αητητο.
Ταυτοχρονα τα ατομα, επιχειρησεις και κρατη ειναι σπολυτα δεμενα με νομους εθνικους , διεθνοις και συμφωνιες (π.χ. οπως το Μααστριχ) που τους κρατουν υποτελεις σε αυτην την μειονοτητα ιδιωτων . Απο αυτο το αητητο πλεονεκτημα αντλειται και η κυριαρχια και προσπαθεια χεραγωγησης της πλειοψηφιας απο μια αορατη μειονοτητα ιδιωτων, μεσω συνηθως νομων και εκλεγμενων κυβερνησεων.
Ολα λοιπον καταληγουν σε ενα αορατο πολεμο για την ανθρωπινη ελευθερια των πολλων εναντι της κυριαρχικης βουλησης καποιων πολυ λιγων, πισω απο ενα απροσωπο συστημα χρηματος. συμφωνιων (οπως π.χ. το Μααστριχ) και νομων.

Επομενως η δημιουργια των δεινων της κρισης γινεται μεσα απο τους ιδιους τους νομους, αλλα φυσικα νομους κοινωνικα αδικους, αντεθνικους, για καθε χωρα και εισ ωφελος αυτων που ελεγχουν την εκδοση και κυριοτητα κατα την εκδοση του χρηματος, και την αναγκαστικη κυκλοφορια του μεσω δανεισμου. Με αλλα λογια κυριως η κεντρικη τραπεζα του νομισματος , οι τοπικε κεντρικες σε καθε εθνος και ταυτοχρονα ολες οι υπολοιπες μικροτερες τραπεζες συνδεμενες με αυτην.

Η ECB (κεντρικη τραπεζα του ευρω) ανηκει κυριως σε ιδιωτες, και ως κεντρικη τραπεζα εχει πραξικοπηματικα αποσπασει το δικαιωμα απο τα  κρατη και μπορει να εκδιδει οσο χρημα ζητηθει η θελει, να της ανηκει και να το δανειζει σε ολους τους αλλους που δεν εχουν αυτο το δικαιωμα αλλα ειναι αναγκασμενοι να  χρησιμοποιησουν χρηματα. Ετσι εχει γινει το μεγιστο οικονομικο παρασιτο και μαυρη τρυπα , καρκινος και χρεο-μολυντης στην οικονομια. Η μονη σταθεροτητα που εγγυαται η ΕΚΤ ειναι της δημιουργια και περιοδικα επανεμφανισης στην οικονομια της δανειακης κρισης.

ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧ!

Αν αυτο δεν γινει κατανοητο, αν δεν γινει κατανοητο ποιοι νομοι και συμφωνιες φταινε, η κριση θα επανερχεται περιοδικα, και ολα τα υπολοιπα θα ειναι απλως κουκουλωματα, και καταπραυντικα, μαζι με σταχτι στα ματια, για τις πραγματικες αιτιες.

Οσοι λοιπον μαινονται για την μη εφαρμογη των νομων και συμφωνιων, ας εχουν υποψη τους , πως εφραινουν τις καρδιες των πραγματικα υπευθυνων της κρισης, και εμμεσα ειτε το ξερουν ειτε οχι τους ευνοουν και τους υποστηριζουν να συνεχισουν την εξασκηση της κρισης. 




ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος κα να ελεγχεται απολυτα απο το eurogroup δηλ απο τους υπουργους οικονομικων ., 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων

3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοτο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, κοινωνικων επεενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μαι σταθερη οικονομια. Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανεισμο, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%.

Με αυτο τον τροπο το ευρω θα εξηπηρετει τα εθνικα συμφεροντα, κατα πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα των εθνων της ευρωζωνης και δεν θα παραβιαζε τα συνταγματα τους.
Τωρα το ευρω 
1) Εκδιδεται απο μια κερδοσκοπικη ιδιωτικη τραπεζα την ECB, που δεν ελεγχεται  απο τα υπουργεια οικονομικων (Eurogroup)
2) Οταν εκδιδει το χρημα ειτε αυτοματα ηλεκτρονικα με την ζητηση για δανεισμο απο τιος τραπεζες ειτε με ειδικη αποφαση, το νεο-εκδιδομενο ευρω τςη ανηκει!

3) Η μονη κυκλοφορια του νεο-εκδιδομενου ερω ειναι αναγκασστικη μεσω δανεισμου απο το τραπεζικο συστημα. 

Με τον τελευταιο τροπο που λειτουργει το ευρω, εξυπηρετει οχι τα εθνικα συμφεροντα των εθνων της ευρωζωνης αλλα τα ιδιωτικα συμφεροντα, μιας πολυ μικρης οικονομικης ολιγαρχιας (ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων) . Επιππλεον για αυτον τον λογο παραβιαζονται τα συνταγματα αρκετων εθνων της ευρω-ζωνης (δες αναρτηση 31)
Δυστυχως ο λαθος σχεδιασμος δεν ηταν τυχαιος, ηταν εσκεμμενος, και με την  εν επιγνωση δημιουργουμενη δανειακη κριση ,  μεσω "Δρακοντειων μετρων"  ενισχυεται  η εξουσια αυτης της οικονομικης ολιγαρχιας και των προσεταιρισμενων τους. 

(βλεπε και http://www.positivemoney.org/ )

https://www.youtube.com/watch?v=5DFXrmiWcV0

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ
1) Θα δανειστεί η χωρά ή δεν θα δανειστεί;
2) Αν θα δανειστεί από που θα δανειστεί; Και είναι δυνατόν να βρεθούν δανειστές που δεν θα ζητήσουν να επιβάλουν υποχρεωτικούς όρους διακυβέρνησης στην Ελλάδα;. Π.χ. μπορεί να εξηγήσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει τώρα μηνιαία ευρώ, πως απαιτεί δανεισμό από αυτήν αλλιώς βγαίνει από το ευρώ;
3) Αν δεν βρεθούν τέτοιοι δανειστές θα εκδοθεί παράλληλο ανεπίσημο Ελληνικό κρατικό νόμισμα χωρίς η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη η μήπως Επίσημη κρατική δραχμή του υπουργείου οικονομικών;
4) Τι μέτρα οικονομικής και κοινωνικής αναδιάρθρωσης χρειάζονται;