Friday, February 6, 2015

69. ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ




Οπως στο παραμυθι  με τον γυμνο αυτοκρατορα που ολοι θαυμαζουν το "ρουχα" του, ετσι και για το ευρω που ολοι το θαυμαζουν καποιο "παιδι" πρεπει να πει για το ποσο "γυμνο" ειναι  ειναι δηλ ποσο λαθος ειναι σχεδιασμενο  και δημιουργει υπερχρεωση σε ολους!

Το παρακατω αναφερεται στο ευρω, αλλα εντελως παρομοια μπορουν να διατυπωθουν και για το δολλαριο, (και οταν υπηρχαν για την δραχμη  , το μαρκο, το γαλλικο φρανκο κλπ Η αμαρτωλη ιστορια του τραπεζικου νομισματικου πραξικοπηματος  ειναι παλαιοτερη, και ιστορικα ξεκινησε το 1694 με την Bank of England (London) (βλεπε http://overdebtmonetarysystem.blogspot.gr/2012/04/8-some-history-how-bank-instability-of.html )

ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ

1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος κα να ελεγχεται απολυτα απο το eurogroup δηλ απο τους υπουργους οικονομικων ., 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων


3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοτο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, κοινωνικων επεενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μαι σταθερη οικονομια. Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανεισμο, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%.

Με αυτο τον τροπο το ευρω θα εξυπηρετει τα εθνικα συμφεροντα, κατα πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα, των εθνων της ευρωζωνης και δεν θα παραβιαζε τα συνταγματα τους.

Ετσι το ευρω θα εχει ιδιοκτητες ολα τα εθνη της ευρωζωνης. Τωρα το ευρω 
1) Εκδιδεται απο μια κερδοσκοπικη ιδιωτικη τραπεζα την ECB, που δεν ελεγχεται  απο τα υπουργεια οικονομικων (Eurogroup)
2) Οταν εκδιδει το χρημα ειτε αυτοματα ηλεκτρονικα με την ζητηση για δανεισμο απο τις τραπεζες ειτε με ειδικη αποφαση, το νεο-εκδιδομενο ευρω της ανηκει!

3) Η μονη κυκλοφορια του νεο-εκδιδομενου ευρω ειναι αναγκαστικη μεσω δανεισμου απο το τραπεζικο συστημα. 

Τωρα το ευρω δεν εχει ιδιοκτητες ολα τα εθνη της ευρωζωνης, αλλα τα εθνη της ευρωζωνης ειναι ενοικιαστες του ευρω, με ιδιοκτήτες του ευρω, την ομαδα των ιδιωτων που εχουν την Κεντρικη Ευρωπαικη Τραπεζα! 

Με τον τελευταιο τροπο που λειτουργει το ευρω, εξυπηρετει οχι τα εθνικα συμφεροντα των εθνων της ευρωζωνης αλλα τα ιδιωτικα συμφεροντα, μιας πολυ μικρης οικονομικης ολιγαρχιας (ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων) . Επιπλεον για αυτον τον λογο παραβιαζονται τα συνταγματα αρκετων εθνων της ευρω-ζωνης (δες αναρτηση 31)


H ΕΚΤ, με την πραξικοπηματικη ιδιοκτησια που εχει στο ευρω (απο το Μααστριχ) , και την αναγκαστικη ροη του ευρω μεσα απο δανεισμους επιβαρυνει παρα πολυ την οικονομια της ευρωζωνης με αυξανομενες χρεωσεις. Αν η Ελλαδα βρισκεται σε πιο δυσκολη θεση απο τις αλλες χωρες, αυτο δεν σημαινει πως ειναι φταιει για την  υπερχρεωσης της. Η αιτια για ολες τις υπερχρεωσεις ειναι το ευρω και οπως λειτουργει μεσα απο την ΕΚΤ. Η ιδια αιτια οδηγει και τις αλλες χωρες σε αυξανομενες χρεωσεις των δημοσιων τομεων τους. Π.χ. το ποσοστο στο ΑΕΠ δανεισμου της Γερμανιας, που θεωρειται ως ισως η καλλιτερη οικονομια στην Ευρωπη, που ειναι περιπου 70% ειναι ηδη απαραδεκτο  και αυξανομενο. Το νορμαλ θα ηταν ενα ποσοστο κατω του 33% οπως ειναι στις χωρες που η κεντρικη τραπεζα ειναι κρατικη (π.χ. Καναδας, Αυστραλια, Νεα Ζηλαμνδια, Ελβετια, Ρωσσια κλπ) 

Δυστυχως ο λαθος σχεδιασμος δεν ηταν τυχαιος, ηταν εσκεμμενος, και με την  εν επιγνωση δημιουργουμενη δανειακη κριση ,  μεσω των επιβαλλομενων "Δρακοντειων μετρων" περνιεται αυτο που οι ενοχοι θελουν και  ενισχυεται  η εξουσια αυτης της οικονομικης ολιγαρχιας και των προσεταιρισμενων τους. 

(βλεπε και http://www.positivemoney.org/ )

http://www.usdebtclock.org/


https://www.youtube.com/watch?v=5DFXrmiWcV0

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ
1) Θα δανειστεί η χωρά ή δεν θα δανειστεί;
2) Αν θα δανειστεί από που θα δανειστεί; Και είναι δυνατόν να βρεθούν δανειστές που δεν θα ζητήσουν να επιβάλουν υποχρεωτικούς όρους διακυβέρνησης στην Ελλάδα;. Π.χ. μπορεί να εξηγήσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει τώρα μηνιαία ευρώ, πως απαιτεί δανεισμό από αυτήν αλλιώς βγαίνει από το ευρώ;
3) Αν δεν βρεθούν τέτοιοι δανειστές θα εκδοθεί παράλληλο ανεπίσημο Ελληνικό κρατικό νόμισμα χωρίς η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη η μήπως Επίσημη κρατική δραχμή του υπουργείου οικονομικών;
4) Τι μέτρα οικονομικής και κοινωνικής αναδιάρθρωσης χρειάζονται;