Wednesday, February 4, 2015

67. ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΕΞΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ!

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ.

 ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΕΞΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ !

Στην Ευρωπη νομιζουν πως το ζητημα ειναι, μια μικρη χωρα οπως η Ελλαδα να αποπληρωση τα χρηματα ενος δανειου, χωρις να τα φορτωση σε αλλους λαους και πως η Ελλαδα ειναι ενοχη κακης δημοσιας οικονομικης πολιτικης.

Η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη. Η πραγματικοτητα ειναι πως ολα σχεδον τα δανεια της Ελλαδας, οπως και ολων των αλλων ευρωπαικων κρατων της ευροζωνης , ειναι στην πραγματικοτητα ανυπαρκτα, διοτι ολοι οι δανεισμοι, προερχονται αμεσα η εμμεσα απο το οτι η Κεντρικη Ευρωπαικη Τραπεζα εχει το δικαιωμα να εκδιδει ευρω, και εκδιδει αυτοματα ηλεκρονικα οποτε ζητηθει για δανεισμο απο τις τραπεζες , η οσο θελει η ιδια με ειδικες αποφασεις, το χρημα αυτο της ανηκει συμφωνα με το Μααστριχ , ενω θα επρεπε να ειναι δημοσιο αγαθο και να ανηκει αναλογικα με τον πληθυσμο σε ολους τους ευρωπαικους λαους και τα υπουργεια οικονομικων.

Αν κάνουμε την μεταφορικη εξίσωση χρήματα = αίμα, τότε μπορούμε να φανταστούμε το σύνολο του έθνους ως ένα ανθρώπινο ον. Στη συνέχεια, οι συχρονα ιδιωτικα νομισματικά συστήματα που αντικαθιστουν το κρατικο θα αντιστοιχούν σε κάποιον που εχει αφαιρεσει το συκωτι απο το σωμα σας , το εχει τοποθετησει  σε μια τεχνητή αντλία, και απαιτει απο εσας, να παράγετε αρκετό , για εσας αλλά θα πρέπει πρωτα να το δανειστείτε απο αυτον, και για κάθε σταγόνα που θα χρειαστείτε, θα πρέπει να το δώσετε πίσω με πρόσθετο τοκο  αίμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όχι μόνο η ζωή σας ετσι θα  είναι εντελώς εξαρτημενη  από αυτο τον εξωτερικο ιδιοκτήτη του ήπατος σας, αλλά και ότι ειστε  καταδικασμένοι σε θάνατο, καθώς δεν είναι δυνατόν να παράγετε αρκετό αίμα, και να το δώσετε πίσω με τοκο για το αίμα που εχετε χρησιμοποιείσει.

Ως εναλλακτική μεταφορά, μπορούμε να πούμε ότι αυτο που  οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες κάνουν σε μια κοινωνία (όπως η ΕΚΤ και FED) μπορεί να συγκριθεί με κάποιον που έχει ξαφνικά το μονοπώλιο του συνόλου της ηλιακής ενέργειας! Με άλλα λόγια, πως εχει αποφασιστεί  μια εξωφρενική συμφωνία, ότι όλη η ηλιακή ενέργεια θα ανήκει μόνο σε μια ιδιωτικη ομάδα με σκοπό το κέρδος, και όποιος συλλέγει ηλιακη ενεργεια , είναι αυτοματα ισοδύναμο με το δανεισμό της από αυτούς, και πρέπει να την επιστρέψει πισω με τοκο σε αυτην την ομαδα! Παλι πρακτικα δηλ καταδικασμενοι ολοι σε χρεοκοπια.

Η ECB ανηκει κυριως σε ιδιωτες, και ως κεντρικη τραπεζα εχει πραξικοπηματικα αποσπασει το δικαιωμα απο τα  κρατη και μπορει να εκδιδει οσο χρημα ζητηθει η θελει, να της ανηκει και να το δανειζει σε ολους τους αλλους που δεν εχουν αυτο το δικαιωμα αλλα ειναι αναγκασμενοι να  χρησιμοποιησουν χρηματα. Ετσι εχει γινει το μεγιστο οικονομικο παρασιτο και μαυρη τρυπα , καρκινος και χρεο-μολυντης στην οικονομια. Η μονη σταθεροτητα που εγγυαται η ΕΚΤ ειναι της δημιουργια και περιοδικα επανεμφανισης στην οικονομια της δανειακης κρισης.


ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ

Οπως στο παραμυθι  με τον γυμνο αυτοκρατορα που ολοι θαυμαζουν το "ρουχα" του, ετσι και για το ευρω που ολοι το θαυμαζουν καποιο "παιδι" πρεπει να πει για το ποσο "γυμνο" ειναι  ειναι δηλ ποσο λαθος ειναι σχεδιασμενο  και δημιουργει υπερχρεωση σε ολους!

Το παρακατω αναφερεται σο ευρω, αλλα εντελως παρομοια μπορουν να διατυπωθουν και για το δολλαριο, (και οταν υπηρχαν για την δραχμη  , το μαρκο, το γαλλικο φρανκο κλπ)


1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος κα να ελεγχεται απολυτα απο το eurogroup δηλ απο τους υπουργους οικονομικων ., 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων

3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοτο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, κοινωνικων επεενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μαι σταθερη οικονομια. Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανεισμο, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%.

Με αυτο τον τροπο το ευρω θα εξυπηρετει τα εθνικα συμφεροντα, κατα πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα, των εθνων της ευρωζωνης και δεν θα παραβιαζε τα συνταγματα τους.
Τωρα το ευρω 

1) Εκδιδεται απο μια κερδοσκοπικη ιδιωτικη τραπεζα την ECB, που δεν ελεγχεται  απο τα υπουργεια οικονομικων (Eurogroup)
2) Οταν εκδιδει το χρημα ειτε αυτοματα ηλεκτρονικα με την ζητηση για δανεισμο απο τις τραπεζες ειτε με ειδικη αποφαση, το νεο-εκδιδομενο ευρω της ανηκει!

3) Η μονη κυκλοφορια του νεο-εκδιδομενου ευρω ειναι αναγκαστικη μεσω δανεισμου απο το τραπεζικο συστημα. 

Με τον τελευταιο τροπο που λειτουργει το ευρω, εξυπηρετει οχι τα εθνικα συμφεροντα των εθνων της ευρωζωνης αλλα τα ιδιωτικα συμφεροντα, μιας πολυ μικρης οικονομικης ολιγαρχιας (ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων) . Επιπλεον για αυτον τον λογο παραβιαζονται τα συνταγματα αρκετων εθνων της ευρω-ζωνης (δες αναρτηση 31)

Δυστυχως ο λαθος σχεδιασμος δεν ηταν τυχαιος, ηταν εσκεμμενος, και με την  εν επιγνωση δημιουργουμενη δανειακη κριση ,  μεσω των επιβαλλομενων "Δρακοντειων μετρων" περνιεται αυτο που οι ενοχοι θελουν και  ενισχυεται  η εξουσια αυτης της οικονομικης ολιγαρχιας και των προσεταιρισμενων τους. 

(βλεπε και http://www.positivemoney.org/ )

http://www.usdebtclock.org/


ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ
1) Θα δανειστεί η χωρά ή δεν θα δανειστεί;
2) Αν θα δανειστεί από που θα δανειστεί; Και είναι δυνατόν να βρεθούν δανειστές που δεν θα ζητήσουν να επιβάλουν υποχρεωτικούς όρους διακυβέρνησης στην Ελλάδα;. Π.χ. μπορεί να εξηγήσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει τώρα μηνιαία ευρώ, πως απαιτεί δανεισμό από αυτήν αλλιώς βγαίνει από το ευρώ;
3) Αν δεν βρεθούν τέτοιοι δανειστές θα εκδοθεί παράλληλο ανεπίσημο Ελληνικό κρατικό νόμισμα χωρίς η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη η μήπως Επίσημη κρατική δραχμή του υπουργείου οικονομικών;
4) Τι μέτρα οικονομικής και κοινωνικής αναδιάρθρωσης χρειάζονται;