Saturday, January 31, 2015

21. Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΒΡΑΧΥΒΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ.

H προγραμματισμενη βραχυβιοτητα των προιοντων δεν ειναι απλως σπαταλη υλικων , ενεργειας και ανθρωπινης εργασιας αλλα αποδεικνυει επισης πως το οικονομικο συστημα δεν ενδιαφερεται πραγματικα για την καλυψη των ανθρωπινων αναγκων ουτε για το ανθρωπινο κοπο ουτε για τον πλανητη αλλα για την διατηρηση και αναπαραγωγη της εξουσιας οικονομικης ολιγαρχιας.
Στην περιπτωση των Γερμανικων βιομηχανικων προιοντων , η προγραμματισμενη βραχυβιοτητα αποδεικνυει πως η Γερμανια  δεν εφαρμοζει για τον εαυτο της  πολιτικη λιτοτητας.

Η περιφημη "λιτοττα" που ζητα εκαστοτε η τροικα του ΔΝΤ, ειναι σαν αν προσπαθεις να θεραπευσης τον σκορβουτο με χημειοθεραπεια. 

Αλλα ας υποθεσουμε πως η Γερμανια εφαρμοζε λιτοτητα. Για ποιους θα την εφαρμοζε? Για τους παρασιτικους κερδοσκοπους του γερμανικου λαου , την ΕΚΤ και δικτυο τραπεζων που ανηκει κυριως σε ιδιωτες? Η ΕΚΤ και το συνδικατο των κερδοσκοπων της, κολυμπουν σε ευκολο αυτοματα εκδιδομενο χρημα, και καθε αλλο απο λιτοτητα βιωνουν. Διοτι δεν υπαρχει τιποτα ευκολοτερο απο την αυτοματη και αυθαιρετη εκδοση χρηματος που σου ανηκει και μετα δανεισμου του με τοκο στους αλλους που δεν εχουν δικαιωμα εκδοσης του χρηματος.. Η λαθος λογικη ειναι να εφαρμοζει καποιος λιτοτητα για χαρη των παραπανω  που  απομυζαν οικονομικα τους αλλους. 

Θα ειχε νοημα το να εφαρμοζε η Ελλαδα λιτοτητα για χαρη των φτωχων χωρων στην αφρικη και αλλου αναπτυσσομενου φτωχου κοσμου, και να τους εδινε απο το υστερημα της η  για χαρη της προστασιας των πορων του πλανητη. Αλλα δεν υπαρχει το παραμικρο δικαιο στο να εφαρμοζει λιτοτητα για χαρη της ΕΚΤ και του δικτυου των κερδοσκοπικων τραπεζων γυρω της, η για χαρη μιας Γερμανίας που ως εμμεσος συνενοχος της ΕΚΤ προσπαθει να κερδοσκοπηση πανω σε φτωχοτερες χωρες. Για να εχει καποιος δικηο περι εφαρμογης λιτοτητας πρεπει πρωτα να εχει απαλειψη τους παχυλους κερδοσκοπους που τον απομιζουν, δηλ αυτους που εκδιδουν οσο χρημα θελουν και το δανειζουν σε αλλους, και μετα να εφαρμοσει λιτοτητα για χαρη φτωχοτερων λαων. Αλλα οι Γερμανικες κυβερνησεις, δεν το εχουν κανει αυτο. Αντιθετα ζητουν λιτοτητα απο τον Γερμανικο  λαο, για χαρη των κερδοσκοπων της ΕΚΤ που ζουν στην αφθονια του ευκολο-εκδιδομενου χρηματος, και μετα ζηταν λιτοτητα απο φτωχοτερους λαους παλι για χαρη της ΕΚΤ και των δικων τους κερδοσκοπων. 

Για να μην παραβιαζε τα συνταγματα και η κερδοσκοπια του τραπεζικου νομισματικου συστηματος  θα επρεπε

1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος, 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων
3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοτο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, κοινωνικων επεενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μαι σταθερη οικονομια. Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανεισμο, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%. 
(βλεπε και http://www.positivemoney.org/ )