Saturday, January 31, 2015

10. Η κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα εκδιδει χρημα μηνιαια για να αγορασει τα χρεη των ευρωπαικων κρατων


http://www.bloombergview.com/quicktake/europes-qe-quandary

Η κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα ακολουθωντας το παραδειγμα της κεντρικης τραπεζας του δολλαριου( fed) , ετοιμαζεται να εκδοση νεο χρημα (60 δις ανα μηνα) και να αγοραση τα χρεη των ευρωπαικων κρατων, μεσω των ομολογων τους. (μπορει φυσικα να αγοραση και το ελληνικο χρεος απο το δντ)

Ολοι διαβαζουν αυτην την ειδηση αλλα λιγοι σκεφτονται πως η κεντρικη ευρωπαικη τραπeζα ειναι η βασικη αιτια της δανειακης κρισης, και του λογου που δεν κυβερνουν στην πραγματικοτητα οι πολιτικοι πλεον αλλα το συνδικατο των ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων .

Γιατι η κεντρικη ευρωπαικη τραπεζα που ειναι ιδιωτικη (διοτι ανοικει στις τοπικες κεντρκες τραπεζες που με την σειρα τους ειναι κυριως ιδιωτκες) εχει το δικαιωμα να εκδιδει χρημα (οπως τωρα για να αγορασει τα χρεη των κρατων) , και να της ανοικει οταν το εκδιδει και δεν εχουν δικαιωμα τα κρατη και δεν τους ανηκει το χρημα οταν εκδιδεται?

Σε ολη την ιστορια ολα τα κρατη απο την αρχαια αθηνα , των ρωμη και το βυζαντιο οταν το χρημα εκδιδεται ειναι δημοσιο αγαθο και ανοικει σε ολους.

Απο το 1694 στην αγγλια αρχισε το πραξικπημα των ιδιωτικων κεντρικων τραπεzων που εκδιδουν το χρημα για ολους αλλα τ ανοικει στις τραπεζες. το φαινομενο αυτο ειναι μοναδικο στην ιστορια της ανθρωποτητας στερει την εξουσια απο τις κυβερνησεις και τους λαους και τωρα ειναι γνωστο ως "νεα ταξη πραγματων". Αυτο μαζι με το οτι οι κεντρικες τραπεζες αναγκαζουν το νεο-εκδιδομενο χρημα να κυκολοφορει μεσω δανεισμου (οπως τωρα στην διακυρηξη της ΕΚΤ) δημιουργει την δανειακη κριση σε ολους τους λαους.

Δεν ειναι η κριση προιον ελαττωματων των ατομων των λαων αλλα της "νεας ταξης πραγματων" δηλ του πραξικοπηματος των κεντρκων τραπεζων να τους ανηκει το χρημα οταν εκδιδεται και να αναγκαζουν την κυκλοφορια του μεσω δανεισμου.
 ,  βλεπε http://overdebtmonetarysystem.blogspot.gr/

Η "αυτου εξοχοτης"  τζαμπα μαγκας  (για να μην πουμε μαυρη τρυπα, παρασιτο, καρκινος και χρεο-μολυντης ) Δεν ειναι ο εκαστοτε που δεν θα μπορεση να επιστρεψη τα δανεισθεντα και θα ζητηση να διαγραφουν ο  τζαμπα μαγκας, αλλα η κεντρικη τραπεζα που εκδιδει τζαμπα οσα ζητηθουν για δανεισμο η θελει τα βαπτιζει δικα της και τα δανειζει σε ολους τους αλλους που δεν εχουν αυτο το δικαιωμα , δεν εχουν  χρημα αλλα ειναι αναγκασμενοι να χρησιμοποιησουν χρημα.

No comments: