Friday, October 2, 2015

99. ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ 7 ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ 7 ΔΡΑΣΕΙΣ  ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Οι θεσεις που εχει αναγκη να ακουση ο λαος, αλλα και που συμφωνα με μια μεγαλυτερη εικονα της κοινωνικης πραγματικοτητας ειναι δικαιες, και αποτελεσματικες ειναι οι εξης
1) Σεισάχθεια. Διαγράφονται όλα τα χρέη νοικοκυριών και φυσικών πρόσωπων ,από πιστωτικές κάρτες, και προσωπικά δάνεια, επαγγελματικά δάνεια κλπ καθώς και τα κόκκινα (στεγαστικά η όχι) δάνεια, ως καταχρηστικά διότι ήταν προϊόν ουσιαστικά αναγκαστικού δανεισμού του κόσμου για να έχει πρόσβαση στο χρήμα, από τις τράπεζες , που μονοπωλούν την έκδοση  του χρήματος  μέσω της κεντρικής,   και μονοπωλούν την κυκλοφορία του μέσω δανεισμού,  ενώ το εκδιδόμενο χρήμα θα έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό, να εκδίδεται από το κράτος μόνο, και να κυκλοφορεί στην κοινωνία, κυρίως χωρίς δανεισμό. (Σημειωτέον πως μια τέτοια θέση, δεν είναι χαριστική άλλα στην πραγματικότητα δίκαια, και είναι αρμόζουσα όχι μόνο για τους Έλληνες ως σε ειδική δυσκολία, άλλα σε όλους τους ευρωπαίους  και τους αμερικανούς) 
2) Διαγράφεται τουλάχιστο το 80% του δημόσιου χρέους, ως επαχθές και ουσιαστικά παράνομου για παρόμοιους λόγους  .
3) Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα παλιά επίπεδα προ της κρίσης.
4) Θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος επιβίωσης, ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα (όπως είναι και η ασφάλιση υγείας)  , από γέννησης μέχρι θανάτου, είτε εργάζεται κάποιος είτε όχι. Αυτό το μέτρο αντικαθιστά τα επιδόματα ανεργίας, και καλύπτει επίσης τους γηραιούς πως δεν έτυχαν να παίρνουν σύνταξη. Το μέτρο αυτό επίσης βοήθα τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά και να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα. 
5) Συστηματική εκμετάλλευση όχι μόνο της ηλιακής ενέργειας άλλα κυρίως της ενέργειας των κυμάτων των ελληνικών ακτών, που είναι ο πραγματικός χρυσός της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει πολύ πάνω από τον μέσο όρο των άλλων χώρων μήκος ακτών σε σχέση με το γεωγραφικό της μέγεθος.
6) Για να βρεθούν τα χρήματα για τα παραπάνω, γίνεται έκδοση κρατικού νομίσματος από το υπουργείο οικονομικών, που ανήκει στο κράτος , είναι δημόσιο αγαθό, ανήκει σε όλους, και κυκλοφορεί στην κοινωνία κατά πάνω από 50% χωρίς δανεισμό (δηλ έξω από το τραπεζικό σύστημα) ώστε να μην ξανα δημιουργείται δανειακή κρίση.
Αργά η γρήγορα, το ευρώ θα διασπαστεί. Ίσως να μην είμαστε οι πρώτοι από την ευρωζώνη που θα φύγουν. Αλλά θα πρέπει να συνηθίζουμε στην ιδέα του πως πραγματικά θα έπρεπε να λειτούργει ένα νόμισμα.
7) Θέματα όπως  1) φόροι 2) κατευθύνσεις ανάπτυξης και προϋπολογισμός 3) μετανάστες 4) μνημόνια και δανεισμός 5) έκδοση και τρόπος κυκλοφορίας νέου χρήματος 6) υποστήριξη τραπεζών η όχι κλπ 
είναι θέματα που θα πρέπει να μπορεί η πλειοψηφία, αν θέλει, να αποφασίζει άμεσα με δημοψηφίσματα, ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα του λαού να συγκαλεί από μονός τους , άμεσα με υπόγραφες εφόσον θέλει, τέτοια δημοψηφίσματα , τακτικά η έκτακτα, για όλα π.χ. τα παραπάνω θέματα , οι αποφάσεις των οποίων δημοψηφισμάτων να έχουν βέτο και να υπερισχύουν σε οποιεσδήποτε αποφάσεις μέχρι τώρα της βουλής και των κυβερνήσεων.
Για μια λεπτομερή σύγκριση και ανάλυση , ενός τέτοιου σεναρίου έναντι άλλων , όπως, α) μνημόνια β) παράλληλο νόμισμα γ) παλιά δραχμή της τράπεζας Ελλάδος κλπ άδω
Τρόποι για την ανθρώπινη συλλογική ευημερία  ευτυχία και εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης δεν λείπουν. Εκείνο που λείπει είναι το να μην δεξιωνόμαστε συνειδητά η υποσυνείδητα μισάνθρωπη  απρόσωπη η προσωπική βούληση για τους πολλούς .
Η συνέχιση των σχεδίων της νέας τάξης πραγμάτων , να γονατίσει τον κόσμο, μέσω των οικονομικών κρίσεων (και όχι μόνο, και μετά η επιβολή δρακόντειων μέτρων ) και η συνέχιση της σημερινής νομισματικής-τραπεζικης πραγματικότητας, που είναι οικονομική δολοφονία της Ελλάδας, και ατομική οικονομική υποδούλωση,  όχι μόνο των φυσικών πρόσωπων των Ελλήνων αλλά παρόμοια και των άλλων φυσικών προσώπων ευρωπαίων λαών ,θα οδηγήσει μόνο σε κοινωνικό χάος , βία εθνικά πραξικοπήματα και εμφύλιους η τοπικούς πολέμους ανά τον πλανήτη, μισάνθρωπη δυστυχία και διακινδύνευση της οικολογικής ζωής στον πλανήτη.









Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ , ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ


Η νεα ταξη πραγματων (ορος που αποδιδεται στο συνδικατο της εκδοσης του χρηματος απο τις ιδιωτικες κεντρικες τραπεζες, και της κορυφης του μεγαλου κεφαλαιου) πολεμα τον εθνικισμο ως κατι ξεπερασμενο, και αποζητα εξουσια μεγαλυτερη των εθνικων κυβερνησεων. Ποτε βεβαια κανενας λαος δεν τους ψηφισε αυτους σε καποιοες εκλογες. Στην πραγματικοτητα καπηλευονται τον διεθνισμο και την αναγκη της ανθρωποτητας να αντιμετωπιση τα προβληματα του πλανητη σε μια συλλογικοτητα πανω απο καθε εθνικη κυβερνηση, δηλ προσπαθουν να αντικαταστησουν θεσμους οπως ο ΟΗΕ κλπ με βαση το χρημα και το κερδος. Πιστευουν πως αυτο μπορουν να το κανουν ενωνοντας τους ανθρωπους με βαση το χρημα , το κερδος και την επιχειρηματικοτητα. Εν πολλοις εχουν καποια επιτυχια σε μαζες ανθρωπων που βρισκονται σε συγχυση η δεν εχουν ακουση τι πραγματικα ειναι η νεα ταξη πραγματων Ομως το χρημα δεν μπορει να ενωση τους ανθρωπους διοτι ειναι το χρημα το ιδιο που δημιουργει τις ανισοτητες και τις ιεραρχικες εξουσιες εξω απο πολιτικες εκλογες. Αυτο που μπορει να ενωση τους ανθρωπους πανω απο εθνικες κυβερνησεις ειναι η ελευθερια , η ισοτητα, η ανιδιοτελης αυτο-υπευθυνοτητα, η αλληλεγγυη , η διαπιστωση πως ο πλανητης ειναι πιο σημαντικος απο το χρημα , και οχι η ιδιοτελεια του οικονομικο κερδους. κλπ Στο μελλον ισωςαυτο που μπορει να ενωση διεθνως τους ανθρωπους ειναι μια ηλεκτρονικη αμεση πλανητικη δημοκρατια και ενα πλανητικο κοινοβουλιο. Ομως πλανητικη κυβερνηση, χωρις αμεση δημοκρατια και πλανητικο κοινοβουλιο, ειναι απλως πλανητικη δικτατορια.