Thursday, August 27, 2015

94. Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΗΜΙ-ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΗΜΙ-ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ.

Πιστεύω πως η τρέχουσα κατάσταση σε όλον τον κόσμο απαιτεί την θέσπιση της άμεσης η ημι-άμεσης δημοκρατίας, αντί της αντιπροσωπευόμενης, ως μια περισσότερο αυτό-υπεύθυνη στάση του ατόμου στην κοινωνία και για να προστατέψει την ελευθερία της βούλησης της πλειοψηφίας έναντι μια ιδιωτικής ολιγαρχίας που έχει το προνόμιο της έκδοσης και κυριότητας των χρημάτων των λαών στις κεντρικές τράπεζες (που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ιδιωτικές) ενώ μετά τα δανείζει σε όλους. Αλλά φυσικά καταρχήν στην Ελλάδα μετά την ιστορία με τα μνημόνια που δεν μπορούν να τα σταματήσουν οι ηγέτες και οι πολιτικοί  αντιπρόσωποι του λαού.

Καλώ λοιπόν όσους πολιτικούς, υπερασπίζονται την αξία, των δημοψηφισμάτων, ως άμεση έκφραση της βούλησης του λαού,  να αφήσουν ένα μόνιμο, αντικαταστάτη πίσω τους με την μορφή , ενός νέου συντάγματος, που έχει νέα άρθρα που θεσπίζουν το βέτο των δημοψηφισμάτων , έναντι αποφάσεων κυβερνήσεων η και της βουλής, που μπορεί να συγκάλεση ο ίδιος ο λαός, άμεσα με υπόγραφες,  (όπως περίπου και στην Ελβετία.) Ενώ ταυτόχρονα, σε επίπεδο δήμων, να επιτρέπεται η δυνατότητα, αν το επιθυμούν οι δημότες, για εντελώς άμεση δημοκρατία , όπου οι αποφάσεις παίρνονται με ψηφοφορία από το ιντερνέτ μόνο από τους δημότες.



Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΕΤΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. 


Παρακολουθώντας κάποιος το διαδραματιζόμενα στην πολιτική στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης, το 2008 μέχρι σήμερα το 2015, εύκολα διαπιστώνει τα εξής.
1. Οι πολιτικοί ηγέτες, είναι αναγκασμένοι να παίρνουν αποφάσεις για τις τύχες όλων μας, που είτε στην πραγματικότητα δεν θέλουν, είτε θέλουν αλλά είναι φανερά αντίθετες με τις προεκλογικές τους υποσχέσεις,  και την πραγματική βούληση του λαού στην οποία υποτίθεται πως δεσμεύτηκαν. 
2. Κάποιοι από αυτούς αναγκάζονται σε παραίτηση από εξωτερικές παρεμβάσεις, η αποστατούν από το κόμμα τους, η είναι σε πλήρη αδυναμία, να εκπροσωπήσουν την θέληση της πλειοψηφίας στην οποία δεσμευτήκαν προεκλογικά.  
3. Ακραία παραδείγματα, είναι το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 όπου υλοποιήθηκε, αμέσως μετά ακριβώς το αντίθετο της έκβασης του και της βούλησης της πλειοψηφίας. Ο κόσμος φανερά απογοητευμένος από το πολιτικό και πολιτειακό σύστημα  αύξησε σε δραματικό μοναδικό ποσοστό στην ιστορία της χώρας  την αποχή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, σε επίπεδα ανάμεσα 45%-50%. 
Επομένως οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες για να διασφαλιστεί, η ελευθερία της βούλησης της πλειοψηφίας , αλλά και για  χάρη της εθνικής επιβίωσης.  
Μια χώρα στην οποία μια πολύ μικρή ολιγαρχία αποφασίζει για τις τύχες όλων, είναι σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο, από μια χώρα όπου η πλειοψηφία αποφασίζει άμεσα για λογαριασμό της, χωρίς να χρειάζεται αντιπροσώπους, και όπου επομένως η διακυβέρνηση γίνεται πολύ πιο σοφά και τίμια.   
Ζούμε σε μια χώρα που έχει την τιμή να είναι η γενέτειρα της άμεσης δημοκρατίας στον πλανήτη μας. Η άμεση η ημι-άμεση δημοκρατία δεν είναι κάτι ανέφικτο στην σημερινή εποχή. Παράδειγμα είναι η Ελβετία, που έχει  ημι-άμεση δημοκρατία, όπου οι πολίτες συλλέγοντας σε υπόγραφες το 1% των ψηφοφόρων μπορούν να συγκαλέσουν  δημοψηφίσματα τα αποτελέσματα των οποίων έχουν βέτο στις αποφάσεις της βουλής και των κυβερνήσεων 
 Βρισκόμαστε σε μια ακραία παγκόσμια και Ελληνική δανειακή κρίση, που χειροτερεύει. 
Θέματα όπως 
1) κόκκινα δάνεια 2) φόροι 3) κατευθύνσεις ανάπτυξης και προϋπολογισμός 4)  μετανάστες 5) μνημόνια και δανεισμός 6) ευρώ η κρατικό νόμισμα 7) εκδοση και τρόπος κυκλοφορίας νέου χρήματος 8) υποστήριξη τραπεζών  η όχι κλπ   
είναι θέματα που θα πρέπει να μπορεί η πλειοψηφία,  αν θέλει,  να αποφασίζει άμεσα με δημοψηφίσματα. 

Αυτό  πιστεύουμε είναι αναγκαίο αν  θέλουμε να αποφύγουμε την ατομική και εθνική χρηματοοικονομική δουλεία ,  την οικονομική δολοφονία της Ελλάδας , και αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την ελευθερία της βούλησης της πλειοψηφίας , την ανθρωπιά και τον αμοιβαίο ισότιμο ανθρώπινο αλληλοσεβασμό των ατόμων και των θεσμών της κοινωνίας. 
Μια χώρα που η συλλογική βούληση του κόσμου, μπορεί να παρεμβαίνει   με αυτόν το τρόπο στην διακυβέρνηση της χώρας, είναι μια χώρα που μπορεί να οδεύει, με πολύ μεγαλύτερη σοφία και ασφάλεια προς την συλλογική ευημερία, χωρίς να κινδυνεύει τόσο, από κρυφά πραξικοπήματα η χειραγώγηση της ολιγαρχίας των αντιπρόσωπων της   από πραξικοπηματική αντεθνική και αντι-ανθρώπινη   βούληση απέξω. 


Πρεπει να κληθούν επομενως   όλοι οι πολίτες, να υπογράψουν ένα τέτοιο  αίτημα προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση, , ώστε να θεσμοθετηθούν, με τον καλλίτερο, εφικτότερο και καταλληλότερο  τρόπο,   το δικαίωμα του λαού να συγκαλεί από μονός τους , άμεσα με υπόγραφες εφόσον θέλει, δημοψηφίσματα , τακτικά η έκτακτα, για όλα π.χ. τα παραπάνω θέματα , οι αποφάσεις των οποίων δημοψηφισμάτων να έχουν βέτο και να υπερισχύουν σε οποιεσδήποτε αποφάσεις μέχρι τώρα της βουλής και των κυβερνήσεων.