Saturday, August 22, 2015

91. ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.

Όπως έλεγαν και αρχαίοι σοφοί, ένας λαός χωρίς όραμα είναι  λαός που πηγαίνει στον χαμό του.


Ένα απλό όραμα από 10 παράγοντες για την Ελλάδα , επίκαιρο στα σημερινά δεiνά της είναι το έξης.
1) Μια Ελλάδα, που να χρησιμοποιεί (αν δεν γίνεται  αλλιώς, πρέπει να είναι εθνικό νόμισμα) ένα νόμισμα που το μερίδιο της Ελλάδας το εκδίδει το υπουργείο οικονομικών . Έτσι είναι δημόσιο αγαθό, όταν εκδίδεται το νέο χρήμα και ανήκει σε κάθε Έλληνα. Επιπλέον κυκλοφορεί στην κοινωνία και τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως χωρίς δανεισμό (δηλ όχι από το τραπεζικό σύστημα αλλά από κρατικές επενδύσεις, επιδόματα, κοινωνική πολιτική, μισθοί, συντάξεις κλπ). Μια οικονομία με ελάχιστο εγγυημένο επίδομα επιβίωσης σε όλες τις ηλικίες θα εξασφαλίσει την απαραίτητη ευστάθεια για την δημιουργία οικογενειών και την αύξηση της γεννητικότητας, ώστε ο Ελληνικός πληθυσμός να παραμένει σταθερός, από τους Έλληνες και μόνο. Φυσικά το δημόσιο χρέος   ως επαχθές και μη βιώσιμο πρέπει να διαγραφεί στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του. Το ίδιο και τα ατομικά-οικογενειακά κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες. 
2) Μια Ελλάδα με τουλάχιστο ημι-άμεση κοινοβουλευτική δημοκρατία σύμφωνα με το σύνταγμα , όπου ο λαός με δημοψηφίσματα έχει βέτο , πάνω σε αποφάσεις των κυβερνήσεων και του κοινοβουλίου. Ενώ σε επίπεδο δήμων, να επιτρέπεται η δυνατότητα, αν το επιθυμούν οι δημότες, για εντελώς άμεση δημοκρατία , όπου οι αποφάσεις παίρνονται με ψηφοφορία από το ιντερνέτ μόνο από τους δημότες.
3) Μια Ελλάδα που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες μορφές ενέργειας σε μεγάλα ποσοστά, και κυρίως ηλιακή ενέργεια και ενέργεια των θαλασσίων κυμάτων των ακτών. Οι ακτές της Ελλάδας είναι σε μήκος πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με το γεωγραφικό μέγεθος της χώρας, από σχεδόν τις περισσότερες άλλες χώρες, και μαζί με τα αρχιπελάγη των νησιών , οι ακτές είναι ο πραγματικός χρυσός της Ελλάδας, όχι μόνο τουριστικά αλλά και ενεργειακά. Μια Ελλάδα που η αειφόρος πρακτική της αγροτικής παραγωγής της είναι φιλική στο οικολογικό περιβάλλον, και υποστηρίζει την άμεση και ποσοτικά μεγάλη αναδάσωση και διατήρηση των δασών στο Ελληνικό έδαφος, ως βασικό πνεύμονα υγείας, και αντιστάθμισης στην ατμοσφαιρική μόλυνση του διοξειδίου του άνθρακα και της μείωσης του οξυγόνου.
4) Μια Ελλάδα που παραδοσιακά το κύριο εξαγόμενο παραγωγικό προϊόν της, είναι οι άυλες υπηρεσίες ενός υγιή και παγκόσμια επιθυμητού τουρισμού. Ο τουρισμός αυτός θα έχει επίσης σαν στόχο να δεξιώνεται τις πλέον πρωτοπόρες και φιλάνθρωπες παγκόσμιες εξελίξεις στην γνώση, τέχνη, κουλτούρα και πνευματικότητα , ανταποκρινόμενος στην πρωτιά της φήμης της Ελλάδας ως αρχική πηγή του πολιτισμού από τους αρχαίους Έλληνες.
5) Μια Ελλάδα που η εμπορική ναυτιλία της ως δεύτερη μεγαλύτερη εθνική παραγωγικότητα, θα συνεχίσει να είναι ουσιαστικά η πρώτη εμπορική ναυτιλία στον κόσμο και όχι μόνο τυπικά η τρίτη στον κόσμο.
6) Μια Ελλάδα με επικαιροποιημενο , απλοποιημένο και εξανθρωπισμένο σύστημα νόμων που να υποστηρίζουν μια ανθρώπινη κοινωνία με μειωμένες ανισότητες και ανθρωπιστική και όχι μισάνθρωπη, δικαιοσύνη που υποστηρίζει  μια οικονομική τραπεζική ολιγαρχία η ένα στυγερό και στείρο κρατισμό. Ένα τέτοιο σύστημα νόμων θα μπορεί να λύνει σοφά και ανθρωπιστικά και το θέμα των αλλοδαπών παράνομων η όχι προσφύγων.
7) Μια Ελλάδα με ελεύθερη παιδεία για όλους, ακόμα και σε επίπεδο Πανεπιστημιακό. Μια παιδεία με περισσότερη δημοκρατία και ελευθερίες στους μαθαίνοντας. Μια παιδεία  που είναι προορισμένη να υπηρέτηση την εξέλιξη της ανθρώπινης αθάνατης ψυχής , και  την δημιουργία ενός ευτυχή και ελευθέρου εαυτού. Μια παιδεία  που είναι προορισμένη να υπηρέτηση το σύνολο της κοινωνίας και όχι μια οικονομική ολιγαρχία. Μια παιδεία για όλους εξασφαλίζει όχι μόνο υψηλή παραγωγικότητα αλλά και υψηλή πιθανότητα επιβίωσης του συνόλου του πληθυσμού.
8) Μια Ελλάδα με στρατό, ναυτικό και αεροπορία επαρκώς εξοπλισμένες , για την ασφάλεια από κακόβουλες κατακτητικές επιθέσεις. Όμως με ένα τέτοιο σοφό μετρό που δεν στερεί την ανάπτυξη από τις κύριες ειρηνικές πήγες ευημερίας.
9) Μια Ελλάδα με ένα σύστημα υγείας, που δεν κυριαρχείται από την κερδοσκοπία, των φαρμακοβιομηχανιών, αλλά την ανθρωπιά των γιατρών, και την σοφία των Ελλήνων που μέσα από μια αυξημένη  φυτική διατροφή ,  είναι από τους μακροβιότερους λαούς στην Ευρώπη.
10) Μια Ελλάδα που συμμαχεί όχι μόνο με τους ευρωπαϊκούς λαούς αλλά και με τις προοδευτικότερες δυνάμεις της ανθρωπότητας όπου και αν βρίσκονται στον πλανήτη αυτές, και αντιστέκεται στις άλλες οπισθοδρομικές δυνάμεις της ανθρωπότητας, όπου και αν βρίσκονται αυτές.




ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ 7 ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΑ ΣΑΡΩΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι θεσεις που εχει αναγκη να ακουση ο λαος, αλλα και που συμφωνα με μια μεγαλυτερη εικονα της κοινωνικης πραγματικοτητας ειναι δικαιες, και αποτελεσματικες ειναι οι εξης
1) Σεισαχθεια. Διαγραφονται ολα τα χρεη νοικοκυριων και φυσικων προσωπων ,απο πιστωτικες καρτες,και προσωπικα δανεια,επαγγλεματικα δανεια κλπ καθως και τα κοκκινα (στεγαστικα η οχι) δανεια, ως καταχρηστικα διοτι ηταν προιον ουσιαστικα αναγκαστικου δανεισμου του κοσμου για να εχει προσβαση στο χρημα, απο τις τραπεζες , που μονοπωλουν την εκδοση  μεσω της κεντρικης του χρηματος, και μονοπωλουν την κυκλοφορια του μεσω δανεισμου,  ενω το εκδοδομενο χρημα θα επρεπε να ειναι δημοσιο αγαθο, να εκδιδεται απο το κρατος μονο, και να κυκλοφορει στην κοινωνια, κυριως χωρις δανεισμο. (Σημειωτέον πως μια τετοια θεση, δεν ειναι χαριστικη αλλα στην πραγματικοτητα δικαια, και ειναι αρμοζουσα οχι μονο για τους Ελληνες ως σε ειδικη δυσκολια, αλλα σε ολους τους ευρωπαιους  και τους αμερικανους) 
2) Διαγραφεται τουλαχιστο το 80% του δημοσιου χρεος, ως επαχθες και ουσιαστικα παρανομου για παρομοιους λογους  .
3) Επαναφορα των μισθων και συνταξεων στα παληα επιπεδα προ της κρισης.
4) Θεσμοθετηση του ελαχιστου εγγυημενου επιδοματος επιβιωσης, ως βασικο ανθρωπινο δικαωμα (οπως ειναι και η ασφαλιση υγειας)  , απο γεννησης μεχρι θανατου, ειτε εργαζεται καποιος ειτε οχι. Αυτο το μετρο αντικαθιστα τα επιδοματα ενεργιας, και καλυπτει επισης τους γηραιους πως δεν πετυχαν να παιρνουν συνταξη. Το μετρο αυτο επισης βοηθα τα νεα ζευγαρια να κανουν παιδια και να αντιμετωπιστη η υπογεννητικοτητα. 
5) Συστηματικη εκμεταλευση οχι μονο της ηλιακης ενεργειας αλλα κυριως της ενεργειας των κυμματων των ελληνικων ακτων, που ειναι ο πραγματικος χρυσος της αλλαδας. Η Ελλαδα εχει πολυ πανω απο τον μεσο ορο των αλλων χωρων μηκος ακτων σε σχεσση με το γεωγραφικο της μεγεθος.
6) Για να βρεθουν τα χρηματα για τα παραπανω, γινεται εκδοση κρατικου νομισματος απο το υπουργειο οικονομικων, που ανηκει στο κρατος , ειναι δημοσιο αγαθο, ανηκει σε ολους, και κυκλοφορει στην κοινωνια κατα πανω απο 50% χωρις δανεισμο (δηλ εξω απο το τραπεζικο συστημα) ωστε να μην ξανα δημουργειται δανειακη κριση.
7) Θέματα όπως  1) φόροι 2) κατευθύνσεις ανάπτυξης και προϋπολογισμός 3) μετανάστες 4) μνημόνια και δανεισμός 5) εκδοση και τρόπος κυκλοφορίας νέου χρήματος 6) υποστήριξη τραπεζών η όχι κλπ 
είναι θέματα που θα πρέπει να μπορεί η πλειοψηφία, αν θέλει, να αποφασίζει άμεσα με δημοψηφίσματα, ως βασικο ανθρωπινο δικαίωμα του λαού να συγκαλεί από μονός τους , άμεσα με υπόγραφες εφόσον θέλει, τετοια δημοψηφίσματα , τακτικά η έκτακτα, για όλα π.χ. τα παραπάνω θέματα , οι αποφάσεις των οποίων δημοψηφισμάτων να έχουν βέτο και να υπερισχύουν σε οποιεσδήποτε αποφάσεις μέχρι τώρα της βουλής και των κυβερνήσεων.
Για μια λεπτομερη συγκριση και αναλυση , ενος τετοιου σεναριου εναντι αλλων , οπως, α) μνημονια β) παραλληλο νομισμα γ) παληα δραχμη της τραπεζας ελλαδος κλπ εδω
Η συνεχιση των σχεδιων της νεας ταξης πραγματων , να γονατισει τον κοσμο, μεσω των οικονομικων κρισεων (και οχι μονο, και μετα η επιβλη δρακοντειων μετρων ) και η συνεχιση της σημερινης νομισματικης-τραπεζικης πραγματικοτητας, που ειναι οικονομικη δολοφονια της Ελλαδας, και ατομικη οικονομικη υποδουλωση,  οχι μονο των φυσικων προσωπων των Ελληνων αλλα παρομοια και των αλλων φυσικων προσωπων ευρωπαιων λαων ,θα οδηγηση μονο σε κοινωνικο χαος , εθνικα πραξηκοπηματα και εμφυλιους η τοπικους πολεμους ανα τον πλανητη, μισανθρωπη δυστυχια και διακινδυνευση της οικολογικης ζωης στον πλανητη.