Friday, July 10, 2015

90. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ?! (Ιουλης 2015)

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ?!  (Ιουλης 2015)
Μετα απο νικη του δημοψηφιασματος με το ΟΧΙ η κυβερνηση θα επρεπε να εχει ερθη με μια προταση ακομα λιγοτερο επωδυνη απο την τελευταια της πριν το δημοψηφισμα , και να πει στους δανειστες αυτη ειναι η προταση μας ειτε συμφωνηστε ειτε εχουμε grexit. Διοτι ο Ελληνικος λαος δεν ειναι βλακας. Ψηφιζοντας ΟΧΙ γνωριζε πως οι πιθανοτητες για grexit αυξανουν πολυ. Το ιδιο όταν ψηφιζε στις εκλογες αυτους που ελεγαν όχι στα μνημονια, γνωριζε καλα πως αυτό κατά πασα πιθανοντητa σημαινε grexit. Αντι για αυτο η κυβερνηση εκβιασμενη απο το μπουκοταζ του Ντραγκι της ΕΚΤ και την απειλη να καταρρευσουν οι τραπεζες με κουρεμα καταθεσεων οπως στην Kυπρο (που σημειωτεον εγινε εντος της ευρωζωνης ) κανει στροφη 180 μοιρες και ερχεται με μια προταση απο τα 8 δις εξοικονομησης που ηταν η κοκκινη γραμμη της στα 11-12 δις οπως λενε τα ΜΜΕ που ζητουσαν οι δανειστες , κατα την αποψη μου προδιδοντας το δημοψηφισμα. Προταση γραμμενη αρχικα στα αγγλικα και απο οτι φαινεται δεν συνταχθηκε καν απο Ελληνες! Περιεχει δε το περιφημο 23% ΦΠΑ στην εστιαση , που δολογονει τον Ελληνικο Τουρισμο και που στην βουλη για την εγκριση του Δημοψηφισματος το επεσημανε ως απαραδεκτο τοτε ο πρωθυπουργος κ. Τσιπρας, προτεινοντας ΟΧΙ στο δημοψηφισμα.Η κ. Κωνσταντοπουλου (προεδρος της Βουλης Ιουλης 2015) αναφερε κρυμμενο (μετα-μοντερνο) πραξικοπημα στην κυβερνηση. φαινεται πως οι κρυφες (εβραιο-) μασονιες της πυραμιδας του χρηματος μπηκαν σε ενεργεια για να εμποδισουν ενα Grexit. Το δημοψηφισμα εχει συνταγματικη ισχυ, και η αποδοχη μιας τετοιας συνθηκολογησης-συμφωνιας (που είναι 3ο μνημονιο) είναι στην πραγματικοτητα ουσιαστικα αντισυνταγματικο ως αντιβαινον στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος. Το ιδιο αναφερε και ο Υπουργος Αμυνας (Ιουλης 2015) κ. Καμμενος. Αν αυτη η προταση υπογραφη (και θα γινει χειροτερη μεχρι να υπογραφει) ο Συριζα είναι πολύ πιθανον πως θα παθει στις επομενες εκλογες ότι και το Πασοκ . Καλιτερα , αν απόρριπταν την Ελληνικη προταση οι δανειστες, ο Συριζα να πηγαινε στις εκλογες η σε νεο δημοψηφισμα με ερωτημα "ευρω η δραχμη" παρα να προτεινει μονος του μια τετοια προταση. Ο ρολος της αριστερας στην εξουσια δεν ειναι για να κανει σχεδον ακριβως οτι οι προηγουμενες κυβερνησεις (ΝΔ και Πασοκ). Αν σε ενα τετοιο νεο δημοψηφισμα η εκλογες, εβγαινε οχι στην δραχμη και ναι στο ευρω,. ας εχανε ετσι ο συριζα, παρα να χασει οπως εχασε το πασοκ με ονειδος. Είναι πολύ πιθανον πως θα πρεπει να τον "σπασαν"  τον κ. Τσιπρα, και ισως να τον εκβιασαν κρυφα με το παιδι του η την οικογενεια του. Μεταφορικα μιλωντας, βλεπουμε ένα κ. Τσιπρα που είναι ως ενας κλωνος του αρχικού νε βουληση πληρως ελεγχομενη απο τους   δανειστες μαλλον, ενώ ο αρχικος  κ Τσιπρα με την ελευθερη βουληση του δεσμευμενος απο την λαικη εντολη ισως θα πρεπει να θεωρειται ηδη "δολοφονημενος". Λενε πως αυτό εχει ξανα συμβει σε αλλες διεθνεις προσωπικοτητες οταν διακυβευοταν μεγαλα συμφεροντα του χρηματος που τους υπερέβαιναν και εμπαιναν  εμποδιο σε αυτα.
 Εμεις λιγο πολυ το εχουμε δει να συμβαινει στο. Γ. Παπανδρεου του Πασοκ,και στον Α. Σαμαρα της Ν.Δ.. Νομιζω πως πρεπει να αρχισουμε να αντιλαμβανομαστε την αναγκαιοτητα της αμεσης δημοκρατιας. Η προστασια της ελευθεριας της βουλησης της πλειοψηφιας δεν γινεται πλεον με ηγετες. Οι ηγεσια ειναι καμμενο χαρτι, απο επιβουλες δυναμεων αφανων. 
Καποτε για την ελευθερια της χωρας φωναζαν, "Εμπρος Ελληνες παρτε παλι τα οπλα" Τωρα τα οπλα  ειναι απλα ενα Ελληνικο κρατικο νομισμα.
Αλλα δυο φορες ηδη μια επι Πασοκ το 2009 και τωρα παλι επι Συριζα ( το 2015) οι ισχυρες κρυφες δυναμεις εμοδισαν την φυσικη εξοδο της Ελλαδας απο την Ευρωζωνη, διοτι η πυραμιδα της εκδοσης του χρηματος, θα ειχε να καχει αρκετα απο αυτο, ασχετα τι οραγματικα συμφερει τους Ελληνες.
Σε ένα grexit , τα υπερ και και τα κατά εχουν ταξικο χαρακτηρα. Ανακουφιζεται περισσότερο η φτωχότερη πλειοψηφία, ενώ βλάπτεται περισσότερο οικονομικά η εύπορη μειοψηφία. Επιπλεον η τραπεζες μπορουν επισης να εμποδιστουν να καταρρευσουν και απο ενα Ελληνικο κρατικο νομισμα, που εξαρταται απο την Ελληνικη βουληση και χωρις ευρωπαικο δανεισμο σε ευρω, δηλ με ελληνικες δυναμεις και οχι καταναγκη απο τους δανειστες που εκβιαζουν.
Εχουμε βιωσει την ουσιαστικη χρεωκοπια της Ελλαδας (εξαιτιας του ιδιωτικου νομισματικου συστηματος του ευρω της ΕΚΤ) ως «εσωτερικη υποτιμηση» , και ολοι λενε πως είναι καλλιτερο από ένα grexit και παλι ουσιαστικη χρεωκοπια αλλα ως «εξωτερικη υποτιμηση» μεσα σε ένα Ελληνικο κρατικο νομισμα, και εκτος ευρωζωνης. Όμως πανω από 200 ανεξαρτητες μελετες του ΟΗΕ και πανεπιστημιων αποδεικνυουν πως η «εξωτερικη υποτιμηση» είναι κατά πολύ πιο ανωδυνη και εξελικτικη, διοτι δεν αυξανει τις εσωτερικες ανισοτητες στην κοινωνια, αλλα την ανισοτητα της χωρας εξωτερικα με άλλες οικονομιες. Οι μελετες αυτες αποδεικνυουν καθαρα πως μια χωρα υποφερει από κάθε πλευρα, (αυτοκτονιες, εγκληματικοτητα, επιχειρηματικη εμπιστοσυνη, ικανοτητα για παιδεια, ψυχολογικες αρρωσειες κλπ) όταν αυξανουν εσωτερικα οι ανισοτητες, και αυτό το κανει κυριως η «εσωτερικη υποτιμηση».
Εδω στο ποστ 89 γινεται συγκριση του ευρω και του Ελληνικου κρατικου νομισματος και αναφορα με βιντεο του TED.com στος προαναφερθησες μελετες. http://crisismonetarysystem.blogspot.gr/2015/07/89.html


ΛΑΘΟΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΛΑΘΟΣ ΗΓΕΣΙΑ?
Ειμαι σχεδιν σιγουρος πως αν ειχαμε αμεση δημοκρατια ο λαος θα ψηφιζε σωστα (ενα grexit) που ο Τσιπρας ουτε το πιστευει ουτε προετοιμαστηκε σαν σεναριο για αυτο. Κι εγω ελπιζα και τον συμπαθουσα αρκετα αλλα με την συμφωνια ολα αλλαξαν . Ηταν καθαρα λαθος ηγεσια και το φοβοταν καποιος ηδη πριν τις εκλογες οταν δεν τον ακουγε να δηλωνει σαφως στον κοσμο πως ενα εθνικο νομισμα η Grexit ειναι σχεδον αναποφευκτο. Και να τον ενημερωνει για τα υπερ και κατα, και πως μπορει να γινει grexit χωρις να πειραχτουν τα ευρω των καταθετων, αλλα να προστεθει μονο εκδομενο ελληνικο χρημα.Οποτε δεν θα τρεχαν να παρουν τις καταθεσεις. Να τους ενημερωνει πως μια τραπεζα μπορει να καταρευση εντος του ευρω, και να κουρευτουν οι καταθεσεις, οπως στην Κυπρο αλλα οχι εντος ενος Ελληνικου νομισμτος που το εκδιδει και ελεγχει το κρατος και μπορει να δωση ρευστοτητα στο ιδιο στις τραπεζες. Οταν ο κοσμος ψηφιζε εναντιον των μηνημονιων , δεν ηταν βλακας να μην καταλαβαινει πως αυτο μαλλον σημαινει τελικα Grexit. Οταν ο λαος ψηφιζε ΟΧΙ στο δημοψηφισμα δεν ηταν βλακας να μην καταλαβαινει πως αυτο κατα πασα πιθανοτητα θα σημαινει Εθνικο νομισμα (παραλληλο) η Grexit. Αντι για αυτο ο Τσιπρας απορριπτε τις προτασεις για παραλληλο νομισμα του Βαρουφακη, και ο ιδιος σε συνεντευξεις αναλυσε πως δεν πιστευει στο Grexit , δηλ πως ειναι καλο για την χωρα (εντελως λαθος τα επιχειρηματα του αν τα διαβαση καποιος) . Ομως αν εχεις απορριψει το Grexit δεν μπορεις να υποσχεσαι στον λαο οχι αλλα μνημονια, οταν εισαι υποχρεωμενος παλι να δανεισθεις και δεν ειναι στην βουληση της Ελληνικης κυβερνησης οι ορους που θα θεσουν οι δανειστες στο δανειο τους να μην ειναι οικονομικη δολοφονία! Ετσι μπλοφαρε για grexit στους ξενους οι ξενοι τα καταλαβαν,και τον τσακισαν στην διαπραγματευση., Και παλι ακολουθωντας τις αρχες που διακηρυττε, θα επρεπε να αρνηθει το νεο μνημονιo και να προχωρηση στο απο μηνες προετοιμασμενο Grexit , χωρις να μπορει ο Ντραγκι να τον Μπουκοταρη. Η ηγεσια του Τσιπρα ηταν καθαρα ενος μη πληρως αφυπνισμενου ηγετη, που δεν μπορει να σταθει στο υψος των περιστασεων (οπως και του Παπανδρεου και Σαμαρα).Δεν τον ακουγες (ουτε αυτον ουτε τον Βαρουφακη) να μιλα καθαρα για την αιτια της υπερχρεωσης ολης της Ευρωπης που ειναι η εκδοση και κυριοτητα του εκδοθεντος χρηματος απο την Ιδιωτικη Κεντρικη Ευρωπαικη Τραπεζα ΕΚΤ και οχι απο τα υπουργεια οικονομικων και η υπορχεωτικη κυκλοφορια του εκδοθεντος χρηματος μεσω δανεισμου δηλ του τραπεζικου συστηματος. Κατα τα αλλα οι διακηρυξεις του για την αξιοπρεπεια, την αποφυγη του φοβου, την δημοκρατια την καταφυγη σε δημοψηφιασμα (αλλα θα επρεπε να ειναι ενωριτερα, και σχετικο με ευρω η Εθνικο νομισμα) ηταν ολα σωστα και πολυ καλλιτερα των Παπανδρεου και Σαμαρα. Η Θεωρια του αφυπνισμενου φωτισμενου πανσοφου ηγετη που οδηγει τον μη αφυπνισμενο λαο στην σωστη πορεια ειναι μια αυταπατη. Μονο η συλλογικη νοημοσυνη και συνειδηση μεσα απο μια αμεση δημοκρατια ειναι αυτο που μπορει να το κανει αυτο.



ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Το χρημα ειναι το μεσον δημιουργιας κοινωνικων ανισοτητων ,επομενως εξασκει προς το παρον, συνολικα στην κοινωνια , αρνητικη βουληση (παρολο που ατομικα θεωρειται αγαθο η ουδετερο) . Συμφωνα με πανω απο 200 μελετες του ΟΗΕ, οι ανισοτητες κανουν τις κοινωνιες να υποφερουν. Και οι νομοι ειναι οι γραπτες συνηθιες της κοινωνιας. Οσο ομως πιο κακες ειναι οι συνηθειες της κοινωνιας τοσο πιο κακο θα εξασκουν και οι νομοι. Ιδιως οταν η πυραμιδωτη εξουσια του χρηματος πραξικοπηματικα επιβαλει νομους στην εξουσια της δημοκρατιας. Η καθε εξουσια δεν υπαρχει ως αυτοσκοπος αλλα για να εξυπηρετει καταρχην την εξελιξη της ψυχικης (αθανατης) ανθρωπινης συνειδησης και οχι το αντιστροφο. Γινεται φανερο πλεον πως η μεθοδος της ηγεσιας και οι ηγετες δεν μπορουν αν προστατεψουν την ελευθερια της βουλησης της πλειοψηφιας. Γινονται αμεσα καμμενο χαρτι απο επιβουλες δυναμεων αφανων. Oι μεθοδοι της αρχαιας Αθηναικης αμεσης δημοκρατιας εμπλουτισμενες με το ιντερνετ φαινεται να ειναι περισσοτερο ανθεκτικες στην προστασια της ελευθεριας της βουλησης των ανθρωπων.