Thursday, December 5, 2024

140. ΤΑ 5 ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΑ (ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΙΜΑ) ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

 

ΤΑ 5 ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΑ (ΑΛΛΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΙΜΑ) ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

 

 

1) Ότι δήθεν η αξία της εξουσίας του χρήματος είναι ανώτερη από αυτή της εξέλιξης της θνητής και μη θνητής ψυχικής συνείδησης. 

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΕΚΤΙΜAΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΘΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΝΗΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ


2) Ότι δήθεν οι οικονομικές ανισότητες είναι αξιοκρατία . Σίγουρα η ικανότητά πλουτισμού είναι μια όχι εύκολη επιδεξιότητα, αλλά δεν είναι η πανάκια της αξίας της πνευματικής ανθρώπινης ύπαρξής

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ)

3) Δεν αναγνωρίζει στα άτομα το δικαίωμα επιβίωσης στην κοινωνία αν δεν μπορούν η δεν έχουν δημιουργήσει ένα εισόδημα στο οικονομικό σύστημα (Δηλ. το καθολικο βασικο εισοδημα δεν αναγνωριζεται ως ανθρωπινο δικαιωμα) 

Ο ΚΑΠΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ)

 

4) Ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεών είναι ουσιαστικά αντιδημοκρατικός, και είναι ολιγαρχικός η και μοναρχικά δικτατορικός. Αυτό υποτίθεται δεν αντιφάσκει με την δημοκρατία στην πολιτική , παρόλο που ο ιδιωτικός τομέας συνολικά είναι οικονομικά ισχυρότερος από την δημόσια οικονομία. 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ Η ΜΟΝΑΡΧΙΚΑ. Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

 

5) Ότι στις παραγωγικές διαδικασίες, το νόμιμο δικαίωμα  να είναι κερδοσκοπικές (και όχι μη-κερδοσκοπικές), για συσσώρευση κεφαλαίου, και άρα άνισης εξουσίας στην κοινωνία, είναι δίκαιο και δεν είναι διαφθορά.

 


No comments: