Saturday, December 29, 2018

124. ΤΑ 5 ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 
Η αρχή αυτή είναι βασική, καθώς καθορίζει την κοινωνία να λειτούργει χωρίς να παραβιάζονται οι ατομικές ελευθερίες. Οι 7 βασικές ατομικές ελευθερίες είναι 
1.1) Η πνευματική ελευθερία (ανεξιθρησκία) 
1.2) H ελευθερία πολιτικών αποφάσεων (Δημοκρατία)
1.3) Η εκφραστική- δημιουργική ελευθερία (ελευθερία λόγου) 
1.4) Η ηθική ελευθερία (ελευθερία από τον φόβο) 
1.5) Η οικονομική ελευθερία (ελευθερία από την ανάγκη) 
1.6) Η φυσική ελευθερία (πράξεων, δράσης). 
1.7) Η ελευθερία της ατομικής ιδιοκτησίας (έχειν).


Αυτές οι έλευθερίες ειναι συσχετισμενες με τα 5 βασικα δικαιωματα καθε ανθρωπου

1) ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 
Κανενας ανθρωπος , ουτε η κοινωνία δεν μπορει να υποδουλωση η φυλακιση καποιον αλλον ανθρωπο, εκτος αν ειναι ποινη για εγκλημα  μετα απο αμεροληπτη δικη. Σε καμμια περιπτωση δεν επιτρέπονται βασανιστηρια σε καποιον ειτε για εκδικηση ειτε με την δικαιολογια της εθνικης ασφάλειας. Επίσης με βαση τον ορκο του Ιπποκρατη κανεις δεν μπορει να αναγκαση καποιον σε μια συγκεκριμεμνη μορφη ιατρικης θεραπειας οταν υπαρχει εναλλακτικη που το ατομο προτιμα. 

2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
2.1) Δεδομενης τη καταργησης του κανονα του χρυσου, καθε ανθρωπος εχει αμεσο ατομικο και ονομαστικο δικαιωμα , χωρις δανεισμο, στα χρηματα που εκδιδονται απο οποιον οργανισμο, υπουργειο η κεντρικη τραπεζα  και αν εκδιδονται. Το δικαιωμα αυτο ειναι αναλογο του αυτοματου δικαιωματος στην ασφαλιση της υγειας. 
2.2) Καθε ανθρωπος, ως κληρονομος του πολιτισμου που ειναι δημιουργημα των προηγουμενων γενιων, εχει δικαιωμα , ως μετρο βασικης  ελευθεριας επιβιωσης απο γεννησης του μεχρι θανατου του, σε ενα ελαχιστο επιδομα επιβιωσης, για τροφη, ρουχα, στεγη και μετακινηση. Και αυτο το δικαιωμα  ειναι αναλογο του αυτοματου δικαιωματος στην ασφαλιση της υγειας. 

3)  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Καθε ανθρωπος εχει οχι μονο δικαιωμα στις πολιτικες ψηφοφοριες με ισους ορους με ολους του αλλους, αλλα και εχει δικαιωμα σε αμεση εκφραση της αποφασης του μεσω αμεσης ψηφοφοριας (αμεση, οχι αντιπροσωπευομενη δημοκρατια) σε καθε πολιτικη αποφαση και δημιουργια καινουργιων νομων μεσω δημοψηφισματων , ιδιως σε αυτες τις αποφασεις που τον αφορουν αμεσα χωρις την μεσολαβηση αντιπροσωπων (κομματα , βουλευτες και κυβερνησεις).

4) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (Απορρητο ιδιωτικων δεδομενων) 
Καθε ανθρωπος δικαιουται το απορρητο της πληροφοριας της ιδιωτικης του ζωης, για λογους αναλογους της μυστικοτητας της πολιτικης ψηφοφοριας. Σε καμμια περιπτωση με την δικαιολογια της εθνικης ασφαλειας δεν επιτρεπεται μαζικη παραβιαση αυτου, χωρις δικαστικη αποφαση που μπορει να ισχυει μονο για  ατομικες μεμονωμενες και πολυ ολιγαριθμες περιπτωσεις.

5) ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ)
Σε κανενα ανθρωπο δεν μπορει να επιβαλει , η κοινωνια η οι θεσμοι η αλλα ατομα ηθικη του τυπου πως η πνευματικη οδος η η οδος της εξελιξης της ψυχικης συνειδησης του ανθρωπου περνα αποκλειστικα απο μια συγκεκριμμενη θρησκεια, η ιστορικο ατομο η  απουσα υπαρξη ορατη η αορατη. Καθε ανθρωπος ενθαρρυνεται να  ειναι σε επαφη με την βαθυτερη ψυχη του το πνευμα του και την συνειδηση του, αλλα μονο οταν συλλογικα αυτες συγκλινουν τοτε η κοινωνια και ο πολιτισμος ευημερει πραγματικα. 

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΜΕ 3 ΔΟΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΩΣ ΕΞΗΣ

1) Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΚΤΙΜΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΘΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΝΗΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

2) ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

3) Ο ΚΑΠΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.