Μερικες σημαντικες ευρωπαικες εξελιξεις για την οικονομικη κριση και την λυση της. (Φεβρουαριος 2016)
Η Ελβετια περνα στα δυο βασικα βηματα που πραγματικα λυνουν το προβλημα της συστηματικης υπερχρεωσης στην οικονομια (ακριβως οπως το ειχα διαγνωση σε αναρτησεις στο σχετκο μπλογκ μου http://overdebtmonetarysystem.blogspot.gr/)
1) Τον Ιουνιο θα ψηφιση νομο που θα δινει το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα των 2253 ευρω σε ολους ειτε εργαζονται ειτε οχι. (Εθνικος μισθος ανευ ορων) Δημοσκοπησεις δειχνουν οτι μονο το 2% θα σταματηση να εργαζεται αν παρη αυτο το επιδομα επιβιωσης. Αυτο ομως θα κοστιζει στο κρατος καμποσα δις το ετος.
2) Για να βρεθουν αυτα τα χρηματα αλλα και για να μην δημιουργειται συστηματικη υπερχρεωση απο το απροσωπο οικονομικο (τραπεζικο) συστημα, (εμεις ψαχναμε εδω για υπευθυνους της υπερχρεωσης ατομα, η την...πλειοψηφια των νοικοκυριων, ενω ειναι το απροσωπο τραπεζικο συστημα) οι Ελβετοι κερδισαν με 1% υπογραφες να κανουν δημοψηφισμα για τα αν θα εκδιδουν οι τραπεζες το χρημα η μονο η κατα 55% κρατικη κεντρικη τραπεζα. Ως γνωστο λογω ημιαμεσης δημοκρατιας στην Ελβετια τα δημοψηφισματα εχουν βετο στις αποφασεις του κοινοβουλιου και της κυβερνησης. Τωρα σε ολα τα κρατη το 97% του χρηματος εκδιδεται απο τις (μη κεντρικες) τραπεζες (μεσω της κεντρικης) που απο την απλη ζητηση δανεισμου καθοριζουν την ποσοτητα και που θα παει (παντα ως δανεια) . Ενω συμφωνα με το δημοψηφισμα η ποσοτητα θα κανονιζεται απο την κρατικη κεντρικη τραπεζα και το που θα παει (χωρις δανεισμο) απο το κρατος. Οπως ειχα προβλεψη αυτες οι σημαντικες αλλαγες στην κοινωνια απαιτουν αμεση εστω και ημι-αμεση δημοκρατια οπως στην Ελβετια. Ταυτοχρονα εχει δημιουργηθει ενα παγκοσμιο κινημα για την αναμορφωση του νομισματιικου συστηματος, ουσιαστικα με τους ιδιους παραπανω στοχους (Το http://internationalmoneyreform.org/ )
Παρακατω οι σχετικες ειδησεις.
No comments:
New comments are not allowed.